Další 🐙

CHIRASHI SUSHI

Ingredience: sushi rýže 250 g syrový losos bez kůže 300–400 g zralé avokádo 2 ks rýžový ocet 3 lžíce cukr krupice 1 lžíce sůl 1/2 lžičky řasa nori sezamová semínka wasabi pasta sojová omáčka Kikkoman Postup: Sushi rýži důkladně propláchněte studenou vodou. Ideálně zaléváním studenou vodou, promícháváním a sléváním zabarvené vody až do okamžiku, kdy je voda téměř čirá (až 7–8 opakování). Propláchnutou rýži dejte do hrnce, zalijte studenou vodou (1 díl...

THAJSKÉ SLÁVKY

Ingredience (4porce): čerstvé slávky 2 kg slunečnicový olej 1 lžíce šalotka 2 ks kokosové mléko 400 ml thajská zelená kari pasta 2 lžíce červená chilli paprička 1 ks limetové listy 2 ks citronová tráva 1 stonek Postup: Mušle očistěte. Vyhoďte všechny otevřené. Ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte šalotku nakrájenou najemno a pár minut opékejte na středním ohni, dokud nezměkne, ale stále ještě nezačne měnit barvu. Přilijte kokosové mléko, poto...

PRAŽMA S CITRONEM PEČENÁ V PAPILOTU

Ingredience: 2 citrony, pokrájené na tenké plátky 3 stroužky česneku, přepůlené 400g mladé pražmy královské nebo jiné podobné ryby, vykuchané a očištěné mořská sůl a drcený barevný pepř 1 svazku purpurové bazalky 2 lžíce panenského olivového oleje 70ml bílého vína Postup: Předehřejte troubu na 160/180 stupňů. Ustřihněte si dva pruhy pečicího papíru, každý o délce asi 40cm. Položte jeden papír na plech a doprostřed dejte polovinu citronových plátků a polovinu česn...

CANDÁT S BRAMBOROVO-JABLEČNÝM SALÁTEM

Igredience: 4 filátka z candáta (každé asi 150 g)  2 lžíce nakrájené zelené petrželky 20 g másla, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, sůl Salát: 6 středních, ve slupce uvařených brambor 2 jablka, 100 g zakysané smetany, 70 g majonézy, 1 dl bílého vína, 50 g nakrájených ořechů, 50 g rozinek, 1 jarní cibulka, 1 lžíce jemně nastrouhaného křenu, 1 lžíce olivového oleje, sůl Postup: Filátka z candáta krátce opláchneme pod studenou vodou a osuším...

STEAKY Z MEČOUNA V KOŘENOVÉ OMÁČCE

Ingredience: 4 steaky z mečouna 1/2 hrnku strouhanky 1 hrnek majonézy 1/2 hrnku zakysané smetany 1/2 hrnku strouhaného křenu 1 lžička worcesteru Postup: Smícháme majonézu, zakysanou smetanu a křen, ochutíme worcesterem. Steaky z mečouna položíme do zapékací mísy a přelijeme křenovou omáčkou. Zasypeme strouhankou a pečeme 20 minut na 200 °C. Podáváme s pečenými bramborami....

RYBA V PAPILOTĚ S BATÁTY A FENYKLEM

Ingredience (1 porce): 1 střední sladká brambora (batát) 1 malá bulva fenyklu 1 lžíce olivového oleje sůl a čerstvě drcený pepř 1/2 lžičky semen fenyklu (nemusí být) 1 lžíce nasekané petrželky 1 filet (150–200 g) bělomasé ryby bez kostí, např. mořský ďas, halibut, treska, sladkovodní tilapia… 1/2 biocitronu Postup: Rozpalte troubu na 200 °C. Batáty oloupejte a nakrájejte na dlouhé tenké klínky, fenykl rozpulte, vyřízněte tuhý střed, odřízněte kořínek a nakrájejte ho podélně na plát...

FILETY Z MOŘSKÉHO VLKA S CITRONOVOU OMÁČKOU

Ingredience: 4 filety z mořského vlka mořská sůl černý pepř olivový olej 2 lžíce třtinového cukru 2 citróny 300 g brambor 50 g másla 2 lahůdkové cibulky Postup: Stranu s kůží důkladně osolíme a opepříme. Filety zprudka opečeme do zlatohněda na rozpálené pánvi na trošce olivového oleje. Nejdříve opečeme na straně s kůží, pak i z druhé strany. Před koncem opékání přidáme na pánev (ne na ryby) 2 lžíce třtinového cukru, který necháme rozpustit. Pak přidáme šťávu ze 2 citrónů, pov...

MAKRELA S KARI BRAMBORAMI

Ingredience (4 porce): 4 mražené makrely v celku sůl a čerstvě mletý pepř 1 kelímek bílého jogurtu 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce kari pasty (nejlépe madras) 800 g brambor, nakrájených na kostky 1 cibule, nakrájená na kostičky 400 g mangoldu nebo špenátu Postup: Z makrel odřízněte hlavu a odřízněte filety od páteře. Do kůže udělejte z boku 3 mělké zářezy, osolte, opepřete a potřete rybu jogurtem. Nechte 30 minut odpočinout. Troubu předehřejte na 200 °C. V zapékací nádobě na oleji ...

TVAROHOVÁ POMAZÁNKA SE SARDINKAMI

Ingredience (4 porce): 250 g tvarohu 1-2 uvařená vejce konzervu sardinek v oleji malá cibule, nasekaná 1-2 nakládané okurky, nasekané sůl pepř hořčice šťáva z citronu Postup: Smíchejte: 250 g tvarohu, 1–2 uvařená vejce, nasekaná, konzervu sardinek v oleji, slitou, malou cibuli, nasekanou (nemusí být), a 1–2 nakládané okurky, nasekané. Osolte, opepřete, dolaďte hořčicí a šťávou z citronu.  www.apetitonline.cz...

TILÁPIE PO ASIJSKU

Ingredience: 4 filety tilapie 2 lžíce kukuřičného škrobu Sůl 2 lžíce slunečnicového oleje 4 jarní cibulky, jemně nakrájené 2 drcené stroužky česneku 2 cm čerstvého zázvoru 2 lžíce sójové omáčky 1 lžíce třtinového cukru Šťáva z jedné limetky 1 čerstvá chilli paprička hrst koriandru Postup: Filety osolíme a obalíme ve škrobu. Zprudka opečeme na pánvy a uchováme v teple. Na stejné pánvi osmahneme jarní cibulku, česnek a strouhaný zázvor. Přidáme sójovou omáčku, cukr a limetovou šť...

RYBIČKY HRAVÁ SVAČINA

Ingredience (8 rybiček): 1 jablko 1 malá konzerva tuňáka v oleji 1 lžíce nízkotučné majonézy 8 plátků celozrnného chleba 1 lžíce másla jemně pokrájená ředkvička, pažitka nebo sezamová semínka na obalení Postup: Jablko oloupejte, odstraňte jádřinec a nastrouhejte na jemném struhadle. Tuňáka vyjměte z konzervy a nechte okapat. V misce smíchejte připravené jablko, tuňáka i majonézu a vzniklou pomazánkou natřete polovinu chlebů. Vytvořte sendviče. Vykra...

CHOBOTNICE S TAHINI OMÁČKOU

Ingredience (4 porce): chobotnice toustový chléb tahini vlašské ořechy citron petrželka chilli paprička 2 ks česnek 2 stroužky olivový olej sůl pepř Postup: Chobotnici naložte do citronové šťávy a olivového oleje a nechte asi 2 hodiny marinovat v lednici. Pak maso pozvolna vařte v osolené vodě asi 20–30 minut. Na omáčku rozmixujte toustový chleba, přidejte tahini, nasekané ořechy, citronovou šťávu, sůl, pepř, chilli papričky a petrželku. V případě potřeby nařeďte ...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz