THAJSKÉ SLÁVKY

Ingredience (4porce):

  • čerstvé slávky 2 kg
  • slunečnicový olej 1 lžíce
  • šalotka 2 ks
  • kokosové mléko 400 ml
  • thajská zelená kari pasta 2 lžíce
  • červená chilli paprička 1 ks
  • limetové listy 2 ks
  • citronová tráva 1 stonek

Postup:

Mušle očistěte. Vyhoďte všechny otevřené. Ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte šalotku nakrájenou najemno a pár minut opékejte na středním ohni, dokud nezměkne, ale stále ještě nezačne měnit barvu. Přilijte kokosové mléko, potom thajskou karí pastu, nakrájenou chilli papričku, limetové lístky a citronovou trávu. Směs povařte 2–3 minuty a potom do hrnce přidejte mušle. Přikryjte pokličkou a vařte asi 5 minut, dokud se mušle neotevřou. Během vaření občas hrnec protřeste. Vyhoďte všechny neotevřené mušle, přelijte šťávou z hrnce a hned podávejte.

www.fresh.iprima.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz