PRAŽMA S CITRONEM PEČENÁ V PAPILOTU

Ingredience:

  • 2 citrony, pokrájené na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku, přepůlené
  • 400g mladé pražmy královské nebo jiné podobné ryby, vykuchané a očištěné
  • mořská sůl a drcený barevný pepř
  • 1 svazku purpurové bazalky
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 70ml bílého vína

Postup:

Předehřejte troubu na 160/180 stupňů. Ustřihněte si dva pruhy pečicího papíru, každý o délce asi 40cm. Položte jeden papír na plech a doprostřed dejte polovinu citronových plátků a polovinu česneku. Navrch umístěte osolenou a opepřenou rybu, zbylý citron a česnek jí vložte do břišní dutiny. Bazalku poklaďte na rybu a upevněte ji kuchyňským provázkem. Pokapejte olivovým olejem a vínem, překryjte druhým listem pečicího papíru a zakruťte okraje postupně tak, aby se balíček uzavřel. Vložte do trouby a pečte asi 30–35 minut. Upečenou rybu přeložte na servírovací mísu a efektně otevřete přímo na stole – zvedne se oblak nádherné vůně.

 www.apetitonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz