FILETY Z MOŘSKÉHO VLKA S CITRONOVOU OMÁČKOU

Ingredience:

  • 4 filety z mořského vlka
  • mořská sůl
  • černý pepř
  • olivový olej
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 citróny
  • 300 g brambor
  • 50 g másla
  • 2 lahůdkové cibulky

Postup:

Stranu s kůží důkladně osolíme a opepříme. Filety zprudka opečeme do zlatohněda na rozpálené pánvi na trošce olivového oleje. Nejdříve opečeme na straně s kůží, pak i z druhé strany. Před koncem opékání přidáme na pánev (ne na ryby) 2 lžíce třtinového cukru, který necháme rozpustit. Pak přidáme šťávu ze 2 citrónů, povaříme a kroužením pánve filety obalíme v připravené omáčce.

Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. V malém kastrolu rozpustíme máslo spolu se 4 lžícemi olivového oleje. Uvařené brambory s trochou vody (v níž se vařily) a rozpuštěným máslem rozmixujeme dohladka. Podle potřeby dochutíme solí.

www.kuchynelidlu.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz