Další 🐙, Strana 2

PSTRUH S HRÁŠKEM

Ingredience: filety ze pstruha s kůží (à 60 g) 8 ks olivový olej 3 lžičky sůl a čerstvě namletý pepř sójové klíčky 200 g voda 80 ml čerstvá citronová šťáva 1 lžíce rajče, oloupané a nakrájené nadrobno 1 ks hrášek, blanšírovaný 80 g červený grapefruit, nakrájený nadrobno 1/4 ks Omáčka: hrášek, blanšírovaný 200 g čerstvá bazalka 6 lístků pomerančová šťáva 80 ml olivový olej 1 lžička wasabi prášek 1 lžička sůl ...

RYCHLÉ ŠPAGETY S MOŘSKÝMI PLODY

Ingredience (4 porce): 500g špaget 300g konzervovaných mořských plodů sklenku bílého vína 2 rozdrcené stroužky česneku 2 hrsti sekané petržele sůl a pepř, nejlépe čerstvě drcený, na dochucení strouhaný parmazán (pokud vám nevadí, že porušíte pravidlo italské kuchyně nepodávat ho k mořským plodům) Postup: Uvařte vodu v rychlovarné konvici a poté jí do tří čtvrtin naplňte velký hrnec. Osolte a vložte do vody špagety. Vařte je podle návodu na obalu tak, aby zů...

PEČENÁ KAMBALA SE ZELENINOU

Ingredience: 1 velká kambala 500g brambor nakrájené na plátky 2 menší hrstě černých oliv 8 menších rajčat 2 stroužky česneku citrónový tymián (nebo normální) 250 ml bílé suché víno olivový olej sůl Postup: Plech potřeme olivovým olejem a vyskládáme najemno nakrájené brambory, přidáme na jemné plátky nakrájený česnek, černé olivy a rajčata. Na zeleninu položíme celou kambalu, které jsme do kůže udělali zářezy a vyplnili je snítkami tymiánu. Vše osolíme a přelijeme vínem a pečeme v ...

PLNĚNÉ SARDINKY

Ingredience (4 porce): sardinka 12 kusů (12 - 15 vykostěných, podle velikosti) olivy 15 kusů (španělské černé nebo zelené) česnek 1 stroužek cibule 0,5 kusů celer (kousek) rajčata 1 kus paprika 0,5 kusů (žlutá, nebo zelená) olej olivový (panenský) pepř mletý oregano 1 lžička (nebo saturejka) sůl pažitka Postup: Česnek nakrájíme a smícháme s nasekanou paprikou a celerem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Rajče oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nasekáme olivy. Na pánvi s olej...

SUSHI STACK

Ingredience: rýže na sushi 1 a 1/2 hrnku rýžový ocet 1 lžíce zralé avokádo 2 ks nevařené krevety 200 g majonéza 1 velká lžíce sójová omáčka 1 lžíce omáčka sriracha 1 a 1/2 lžičky černý sezam 1 lžíce bílý opražený sezam 1 lžíce řasa Nori 1/2 plátku Postup: Rýži uvařte podle návodu. Do horké rýže vmíchejte ocet a nechte vychladnout. Krevety vhoďte do vroucí vody a povařte max. 3 minuty, poté je propláchněte pod studenou vodou. Avokáda ol...

SUMEČEK V PÁŘE S DUŠENOU ZELENINOU

Ingredience: sumeček 4 kusy (filety, celkem asi 400 g) citron 1 kus pepř mletý sůl mořská NA ZELENINU: mangold 2 kusy (malý) cuketa 2 kusy (malá) celer 1/2 kusu mrkev 2 kusy máslo bylinkové 10 gramů pepř mletý sůl Postup: Porce ryby osolíme a opepříme. Do menšího hrnce nalijeme trochu vody, zavěsíme na něj síto a vložíme do něj porce ryby. Hrnec zakryjeme poklicí, vodu přivedeme do varu a pomalu vaříme asi 15 minut. Mezitím celer a mrkev očistíme, cuketu omyjeme a vše nastr...

FILETY Z TRESKY S PIKANTNÍM ČERVENÝM PESTEM

Ingredience (4 porce) 400 g konzerva sekaných rajčat 180 g sušených rajčat v oleji 1 lžíce panenského olivového oleje 1 stroužek česneku 1 středně velká chilli paprička, zbavená semínek sůl 4 filety z tresky (mohou být i mražené a lehce povolené) 2 lžíce nasekané petrželky Postup: Předehřejte troubu na 180 °C. Konzervovaná a sušená rajčata i s olejem, česnek a chilli papričku dejte do mixéru a rozmixujte na krémové pesto. Dosolte. Pestem potřete filety (pokud máte filety s kůží, po...

KONFITOVANÁ TRESKA S OSTROU KAROTKOU

Ingredience (4 porce): 4 mražené filety (každý cca 175 g) z tresky nebo halibuta, lehce povolené 1 lžíce čerstvé máty, nasekané 3 stroužky česneku, drceného 1 čerstvá červená chilli paprička mořská sůl 150 ml panenského olivového oleje 2 lžíce citronové šťávy 4 lžíce nasekané hladkolisté petrželky 1 lžíce třtinového cukru 1 lžíce vodky NA MRKEV: 500 g mrkve, oloupané a nakrájené na podélné plátky 4 lžíce panenského olivového oleje 2 lžičky římského kmínu 2 lžičky harissy (ch...

RYBÍ POLÉVKA S RAJČATY

Ingredience: 400 g sterilovaných bílých fazolí (bez nálevu) 500 g nakrájeného masa z bílé ryby (treska, halibut) Hrst nasekané zelené petrželky 2 lžíce olivového oleje 1 velkou bramboru, oloupanou 1 středně velkou cibuli 1 velký stroužek česneku, 800 g krájených loupaných rajčat v konzervě 2 polévkové lžíce rajčatového pyré 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu Několik kapek sójové omáčky Sůl a pepř podle chuti Postup: Na rozpálenou pánev přidáme olej. Oloupané nakrájené brambory ...

GRILOVANÁ RYBA VE STYLU TIKKA

Ingredience: 2 pražmy královské či chňapalové (po 900g) nebo 6 steaků například z tuňáka 2 lžíce jemně strouhaného čerstvého zázvoru 4 stroužky česneku, drcené 6 lžic bílého jogurtu 2 lžíce panenského olivového oleje 2 lžičky kurkumy 1–2 lžičky mletého chilli 3 lžičky římského kmínu (celá semínka) sůl dílky limety k podávání Postup: Do očištěných a vykuchaných ryb udělejte po celé délce ­ostrým nožem mělké příčné zářezy. Koření díky tomu prostoupí až dovnitř. Zázvo...

SALÁT NICOISE

Ingredience (4 porce): 4 vejce sůl 200g zelených fazolek, čerstvých nebo mražených 3 středně velká rajčata, rozkrájená na čtvrtiny  400g tuňáka ve vlastní šťávě (olivovém oleji) 60g vypeckovaných černých oliv velká hrst nasekané čerstvé petrželky 440g malých nových brambor, uvařených, slitých, osušených a rozpůlených 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce citronové šťávy bílá bageta k podávání Postup: Uvařte vejce natvrdo (trvá to osm až deset minut) a po vychladnut...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz