RYBÍ POLÉVKA S RAJČATY

Ingredience:

  • 400 g sterilovaných bílých fazolí (bez nálevu)
  • 500 g nakrájeného masa z bílé ryby (treska, halibut)
  • Hrst nasekané zelené petrželky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velkou bramboru, oloupanou
  • 1 středně velkou cibuli
  • 1 velký stroužek česneku,
  • 800 g krájených loupaných rajčat v konzervě
  • 2 polévkové lžíce rajčatového pyré
  • 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
  • Několik kapek sójové omáčky
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

Na rozpálenou pánev přidáme olej. Oloupané nakrájené brambory osušte kuchyňským papírem a vhoďte do rozpáleného oleje. Opečte dozlatova, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte ještě 3–4 minuty, aby i cibulka zezlátla. Přidejte krájená rajčata, pyré, tymián, sójovou omáčku a několik minut povařte. Přidejte fazole, sůl a pepř. Navrch položte rybu tak, aby byla ponořená. Zakryjte a lehce poduste 4 minuty, jen do dovaření ryby. Podávejte sypané zelenou petrželkou.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz