TILÁPIE PO ASIJSKU

Ingredience:

  • 4 filety tilapie
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • Sůl
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 4 jarní cibulky, jemně nakrájené
  • 2 drcené stroužky česneku
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • Šťáva z jedné limetky
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • hrst koriandru

Postup:

Filety osolíme a obalíme ve škrobu. Zprudka opečeme na pánvy a uchováme v teple. Na stejné pánvi osmahneme jarní cibulku, česnek a strouhaný zázvor. Přidáme sójovou omáčku, cukr a limetovou šťávu, chvilku povaříme do konzistence sirupu. Omáčkou zalijeme filety a posypeme nasekaným chilli a koriandrem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz