CHOBOTNICE S TAHINI OMÁČKOU

Ingredience (4 porce):

  • chobotnice
  • toustový chléb
  • tahini
  • vlašské ořechy
  • citron
  • petrželka
  • chilli paprička 2 ks
  • česnek 2 stroužky
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup:

Chobotnici naložte do citronové šťávy a olivového oleje a nechte asi 2 hodiny marinovat v lednici. Pak maso pozvolna vařte v osolené vodě asi 20–30 minut. Na omáčku rozmixujte toustový chleba, přidejte tahini, nasekané ořechy, citronovou šťávu, sůl, pepř, chilli papričky a petrželku. V případě potřeby nařeďte vodou a spojte. Chobotnici očistěte, naporcujte, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a promíchejte. Na grilovací pánvi nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm maso ze všech stran. Přidejte česnek nakrájený na kolečka, pokapejte olejem, pokrájejte, nandejte na talíř a posypte ještě chilli. Pánev zalijte trochou vody, vzniklou omáčkou polijte chobotnici a podávejte spolu s tahini omáčkou, kterou jste zakápli olivovým olejem.

www.fresh.iprima.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz