Tuňák 🐟

ITALSKÉ TUŇÁKOVÉ KOULE

Ingredience: 2× 160 g tuňáka v oleji (i olivovém) hrst piniových semínek jemně strouhaná kůra z 1 citronu (bio, aby se dala jíst) hrst hrubě nasekaných listů petrželky 50 g strouhanky (nejlépe čerstvě nastrouhané) 1 vejce, prošlehané 400 g špaget 500 g hotové rajčatové omáčky sůl a pepř Postup: Tuňáka slijte a trochu oleje si schovejte. Vidličkou ho v misce rozmačkejte na kousky, přidejte piniová semínka, citronovou kůru, petrželku, strouhanku a ...

TĚSTOVINY S TUŇÁKEM A SÝREM

Ingredience (4 porce): 400 g těstovin penne + sůl 200 g konzerva tuňáka 190 g bazalkového nebo jiného pesta 100 g strouhaného výrazného sýra (čedaru či blaťáckého zlata) 250 g třešňových rajčat, rozpůlených Postup: Těstoviny dejte vařit podle návodu. Mezitím vyklopte tuňáka do mísy a přidejte pesto. Zpracujte vařečkou. Vmíchejte třetinu sýra a všechna rajčata. Zahřejte gril na vysokou teplotu. Těstoviny slijte a smíchejte se směsí v míse. Pak vše vsypte do mělké zapékací nádoby a posy...

MEXICKÝ SALÁT S TUŇÁKEM A FAZOLEMI

Ingredience (2 porce): 2 velké chlebové placky 400g konzervovaných scezených a propláchnutých fazolí (nejlépe směs) 1 avokádo, nasekané 4 velká rajčata, zbavená semínek a nasekaná 1 svazku jarních cibulek, nakrájených 1 červená chilli paprička, nasekaná 400g tuňáka ve vlastní šťávě (ve vodě), okapaného 3 lžíce francouzského dresinku z obchodu nebo zálivka podle našeho tipu Postup: Chlebové placky nasucho opečte, třeba v toustovači. Jakmile vychladnou, natrhejte ...

TAGLIATELLE S TUŇÁKEM, OLIVAMI A KAPARY

Ingredience (4 porce): 500 g vaječných těstovin tagliatelle 30 ml olivového oleje stroužek česneku 20 g rajčat 50 g oliv 10 g kaparů 300 g čerstvého tuňáka petržel sůl, pepř Postup: Podle návodu na obalu uvařte těstoviny. Na olivovém oleji orestujte česnek i se slupkou, jen ho předtím nožem trochu rozmáčkněte. Po chvíli přidejte rozpůlená rajčátka, olivy a kapary a ještě 5 minut restujte. Tuňáka si mezitím nakrájejte na větší kostičky, přidejte ho do pánve a nechte krátce zatáhnou...

TUŇÁK S RESTOVANÝMI JAHODAMI

Ingredience (4 porce): tuňák 600 g (čerstvý filet) jahody 350 g chřest 12 ks (zelený) olej 2 lžíce (na opečení tuňáka) olej slunečnicový 2 lžíce sójová omáčka 2 lžíce pepř 2 lžíce (drcený) olej olivový 2 lžíce med 1 lžíce rýže 4 porce (vařená) sůl Postup: Filet z tuňáka opláchneme vodou, osušíme a nakrájíme podélně na špalíky, které z jedné strany přimáčkneme na talířek posypaný drceným pepřem a uložíme v chladu. Polovinu jahod rozmixujeme, propasírujeme a nalijeme do kastrůlku....

STEAK Z TUŇÁKA SE SEZAMOVOU KRUSTOU

Ingredience (1 porce): steak z tuňáka 100 g přírodní sojová omáčka 1 lžička pasta wasabi 3 g černý sezam 10 g olivový olej sůl cukrový hrášek 100 g mrkev 80 g červená paprika 50 g čerstvá citronová šťáva Postup: Tuňákový steak potřete sójovou omáčkou a pastou wasabi. Na talíř vysypejte sezamová semínka a tuňáka v nich ze všech stran obalte. Rozpalte pánev s olejem a steak opékejte z každé strany asi jednu minutu, neměl by být úplně propečený. Pá...

SALÁT NICOISE

Ingredience (4 porce): 4 vejce sůl 200g zelených fazolek, čerstvých nebo mražených 3 středně velká rajčata, rozkrájená na čtvrtiny  400g tuňáka ve vlastní šťávě (olivovém oleji) 60g vypeckovaných černých oliv velká hrst nasekané čerstvé petrželky 440g malých nových brambor, uvařených, slitých, osušených a rozpůlených 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce citronové šťávy bílá bageta k podávání Postup: Uvařte vejce natvrdo (trvá to osm až deset minut) a po vychladnut...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz