MEXICKÝ SALÁT S TUŇÁKEM A FAZOLEMI

Ingredience (2 porce):

  • 2 velké chlebové placky
  • 400g konzervovaných scezených a propláchnutých fazolí (nejlépe směs)
  • 1 avokádo, nasekané
  • 4 velká rajčata, zbavená semínek a nasekaná
  • 1 svazku jarních cibulek, nakrájených
  • 1 červená chilli paprička, nasekaná
  • 400g tuňáka ve vlastní šťávě (ve vodě), okapaného
  • 3 lžíce francouzského dresinku z obchodu nebo zálivka podle našeho tipu

Postup:

Chlebové placky nasucho opečte, třeba v toustovači. Jakmile vychladnou, natrhejte je na větší kusy. Promíchejte fazole, avokádo, rajčata, cibulky a chilli papričku. Tuňáka rozdělte na vločky, posypte jím salát a zakápněte ho zálivkou. Lehce promíchejte a podávejte. Křupavé placky jednoduše přikusujte nebo nalámejte a přimíchejte k salátu.

 www.apetitonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz