TAGLIATELLE S TUŇÁKEM, OLIVAMI A KAPARY

Ingredience (4 porce):

  • 500 g vaječných těstovin tagliatelle
  • 30 ml olivového oleje
  • stroužek česneku
  • 20 g rajčat
  • 50 g oliv
  • 10 g kaparů
  • 300 g čerstvého tuňáka
  • petržel
  • sůl, pepř

Postup:

Podle návodu na obalu uvařte těstoviny. Na olivovém oleji orestujte česnek i se slupkou, jen ho předtím nožem trochu rozmáčkněte. Po chvíli přidejte rozpůlená rajčátka, olivy a kapary a ještě 5 minut restujte. Tuňáka si mezitím nakrájejte na větší kostičky, přidejte ho do pánve a nechte krátce zatáhnout (necelé dvě minuty). Nakonec do pánve přidejte i na skus uvařené těstoviny, prohoďte, stáhněte z plamene, vyjměte česnek, dochuťte petrželkou, solí a pepřem a podávejte.

 www.prozeny.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz