ITALSKÉ TUŇÁKOVÉ KOULE

Ingredience:

  • 2× 160 g tuňáka v oleji (i olivovém)
  • hrst piniových semínek
  • jemně strouhaná kůra z 1 citronu (bio, aby se dala jíst)
  • hrst hrubě nasekaných listů petrželky
  • 50 g strouhanky (nejlépe čerstvě nastrouhané)
  • 1 vejce, prošlehané
  • 400 g špaget
  • 500 g hotové rajčatové omáčky
  • sůl a pepř


Postup:

Tuňáka slijte a trochu oleje si schovejte. Vidličkou ho v misce rozmačkejte na kousky, přidejte piniová semínka, citronovou kůru, petrželku, strouhanku a vejce. Osolte, opepřete. Rukama zpracujte a z hmoty vypracujte dvanáct koulí. Do velkého hrnce dejte vařit špagety podle návodu na obalu. Olej z tuňáka zahřejte na nepřilnavé pánvi a pak na něm 5 minut opékejte koule; průběžně je otáčejte, aby byly rovnoměrně dozlatova. Osušte na kuchyňském papíru. Prohřejte rajčatovou omáčku a podávejte ji s koulemi a těstovinami.

 www.apetitonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz