Losos 🍣

BRAMBOROVÉ KOŠÍČKY S LOSOSEM

Ingredience: 200 g brambor, oloupaných 1 vejce mořská sůl a čerstvě mletý pepř 30 g másla, změklého + na vymazání formy 120 ml creme fraîche nebo zakysané smetany 1 lžíce nasekaného kopru + na ozdobu 1 lžíce citronové šťávy 100 g čerstvé řeřichy 5 plátků uzeného lososa, pokrájených Postup: Troubu předehřejte na 200°C. Brambory pokrájejte na "sirky" na mandolíně a spojte s vajíčkem, solí a pepřem. Pak vyždímejte přebytečnou vodu. Formu na muffiny s dvanácti důlk...

LOSOS NA POMERANČÍCH PROVONĚNÝ TYMIÁNEM

Ingredience: losos 4 ks (porce) pomeranče 2 ks olej olivový 20 g tymián 4 snítky sůl 2 špetky Postup: Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji s olivovým olejem. Touto marinádou potřeme ze všech stran porce rybího masa, proložíme je snítkami čerstvého tymiánu a necháme 5 minut odpočinout. Druhý pomeranč dobře omyjeme, nakrájíme na plátky a opečeme je spolu s připravenými porcemi lososa na grilu nebo na suché pánvi asi 6 minut z každé strany. ...

GRILOVANÝ LOSOS NA CEDROVÉM PRKÉNKU

Ingredience: 1,25–1,5 kg filet lososa s kůží, začištěný a zbavený kostí hrubá mořská sůl a čerstvě mletý pepř Na glazuru: 1 lžíce omáčky terijaki 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžíce citronové šťávy 1 lžíce másla, rozpuštěného (lze nahradit jemným olivovým olejem) 1/2 lžičky sezamového oleje Postup: Prkénko ponořte minimálně na hodinu, nejlépe přes noc, do studené vody. Zatižte ho třeba miskou s vodou, aby bylo potopené a mohlo se nasáknout. Podpalte na palivovém roštu podpalovač a...

TVAROHOVÁ POMAZÁNKA S LOSOSEM

Ingredience (4 porce): 250 g tvarohu 100-125 g uzeného lososa 1 limety 1 svazek kopru 1 větší jarní cibulka sůl pepř Postup: Promíchejte: 250 g tvarohu, 100–125 g uzeného lososa, šťávu z 1 limety nebo citronu, 1 svazek kopru, nasekaný, a 1 větší jarní cibulku, nasekanou. Osolte a opepřete. Podávejte na bílém pečivu či bagelu.  www.apetitonline.cz...

GRAVAD LAX

Ingredience: filet lososa (s kůží, vykoštěný a v sashimi kvalitě) 1,5kg kvalitní gin 100 ml cukr 5 lžic sůl 3 lžíce nastrouhaná kůra z jedné limety jalovec 20 kuliček čerstvý kopr 60g Postup: Omytý a osušený filet z lososa položte na prkénko kůží dolů. Odkrojte tučné a tenké bříško dole a rozkrojte filet přesně napůl. Obě půlky přesuňte na pracovní plochu, která je vyložená potravinářskou fólií. Tento krok je důležitý, protože později by se vám losos šp...

KUKUŘIČNÉ PLACIČKY S LOSOSEM A AVOKÁDEM

Ingredience: 140g hladké mouky prosáté se lžičkou prášku do pečiva 1/2 lžičky papriky 1 lžíci krupicového cukru 2 vejce 120ml mléka 200g konzervovaných kukuřičných zrn, scezených nebo stejné množství zrn rozmrazených na pokojovou teplotu 3 jarní cibulky, šikmo nakrájené hrst čerstvé petrželky 4 lžíce rostlinného oleje AVOKÁDOVÁ SALSA: 2 zralá avokáda šťávu z 1 citronu nebo limety sůl a pepř K PODÁVÁNÍ: 200g uzeného lososa hrst řeřichy nebo rukoly Post...

GNOCCHI SE ŠPENÁTEM A UZENÝM LOSOSEM

Ingredience (2 porce): 30 g másla 1 cibule 400 g mraženého listového špenátu, rozmraženého 1–2 stroužky česneku, prolisované 250 ml smetany na vaření sůl 100 g uzeného lososa, pokrájeného na kousky 1 kg bramborových noků Postup: V pánvi rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. Přidejte rozmražený vyždímaný špenát a prolisovaný česnek. Zhruba tři minuty duste, potom přilijte smetanu, osolte a prohřejte. Stáhněte z plamene a přidejte kousky lososa. Nok...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz