Krevety 🦐

BAGETA S KREVETOVOU MAJONÉZOU

Ingredience: 125 g majonézy 1 lžička jemně nastrouhané citronové kůry 2 lžičky citronové šťávy 1 lžičky tabasca mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř 1 podélně rozříznutá bageta, nakrájená na 4 díly balíček rukoly 12 středně velkých předvařených krevet, loupaných 2 lžíce nasekané pažitky Postup: Majonézu, citronovou kůru i šťávu, tabasco, sůl a pepř důkladně promíchejte. Pak ochucenou majonézu rozdělte do baget, ozdobte rukolou a krevetami, posypte pažitkou a...

RYCHLÁ PÁNEV S KREVETAMI A CHŘESTEM

Ingredience (4 porce): 1 lžíce rostlinného oleje 3 cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného 400 g očištěného chřestu 2 stroužky česneku, rozdrcené 1 červená chilli paprička, nasekaná 350 g povařených loupaných krevet  1 lžíce sezamového oleje 1 lžíce pražených sezamových semínek šťáva z jedné limety sůl a pepř na dochucení skrojky limety k podávání Postup: Olej rozehřejte ve velké silnostěnné pánvi nebo woku, přisypte zázvor i chřest ...

KREVETY V KOKOSU S KURKUMOVÝM PŘELIVEM

Ingredience (4 porce): krevety 1 kg (velké, nevařené) vejce 2 ks kokos 1 šálek (strouhaný) chlebové placky 6 ks Kurkumová omáčka: kurkuma 0,3 lžiček (mletá) omáčka česneková 0,5 šálků (Hellmann´s) citronová kůra 2 lžičky (nastrouhaná, z bio citronu) koriandr 2 lžíce (čerstvý, nasekaný) Postup: Krevety zbavíme skořápek, ponecháme pouze kousek na ocasu. Horní stranu každé krevety nařízneme a vyjmeme střívko (tmavá nitka). Očištěné krevety namočte do lehce promíchaných vajec, pak...

KREVETOVÉ TAŠTIČKY WON TON

Ingredience: 300 g malých předvařených krevet, loupaných, nasekaných nadrobno 2 zelené cibulky, nasekané i s natí 2 lžíce bambusových výhonků, nasekaných 1 lžíce ústřicové omáčky (nebo rybí) 1 lžička saké (rýžové víno) 1 lžičky sezamového oleje  1 vaječný bílek 30 placiček won ton  sójová omáčka k podávání Postup: Krevety, cibulku, bambusové výhonky, ústřicovou omáčku, saké, sezamový olej a vaječný bílek smíchejte v míse. Placičku won ton si polo...

GRILOVANÉ KREVETY S MANGEM A ZÁZVOREM

Ingredience (4 porce): krevety 400 g (větší) olej 50 ml (nejlépe sezamový) mango 2 ks sůl pepř bílý 1 špetka (mletý) limetka 1 ks zázvor 30 g (čerstvý, oloupaný) semínka sezamová 1 lžíce (černá i bílá) Postup: Krevety omyjeme a osušíme. Vložíme je do grilovací pánve s rozpáleným sezamovým olejem, opečeme je z obou stran dozlatova (asi minutu a půl z každé strany) a necháme vychladnout. Manga oloupeme, zbavíme pecek, nakrájíme je na větší kostky a nasypeme do mísy. Osolíme a op...

KREVETY S OLIVOVÝM AIOLI

Ingredience: 20 středně velkých čerstvých krevet, oloupaných, s ocásky 4 stroužky česneku, rozmačkané 80 ml citronové šťávy mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř olivový olej 600 g brambor ve slupce, nakrájených na čtvrtky 10 hoblinek másla 4 větvičky čerstvého tymiánu Na olivové aioli: 125 g majonézy 2 lžíce sekaných zelených oliv 1 lžíce solených kaparů, osušených, nasekaných 1 lžíce nasekaného kerblíku 1 stroužek česneku, rozmačkaný mořská sůl a čerstvě n...

NETRADIČNÍ ŠPAGETY Z CUKETY S KREVETAMI

Ingredience: máslo 2 lžíce vyloupané krevety zbavené střívek 500 g česnek nakrájený nadrobno 3 stroužky drcené sušené chilli paprikčy 1/2 lžičky (nebo podle chuti) kuřecí vývar 60 ml šťáva a na nudličky nakrájená kůra z 1 citronu čerstvě nastrouhaný parmazán 2 lžíce hladkolistá petržel, nakrájená 2 lžíce sůl a čerstvě namletý pepř středně velké cukety 4 ks Postup: Cukety nastrouhejte na dlouhé nudličky buď speciálním spiralizérem nebo na mandolinovém...

ŠAFRÁNOVÉ RIZOTO S KREVETAMI

Ingredience (4 porce): 8 stonků zeleného chřestu 6 lžic extra panenského olivového oleje 1 malá, jemně nakrájená cibulka 280 g kulatozrnné rýže, ideálně vialone nano 100 ml bílého vína 2 g šafránu 12 tygřích krevet, rozpůlených 2 stroužky česneku 8 menších pevných rajčat, spařených a oloupaných 140 g másla sůl, pepř, tymián a pažitka 100 g parmazánu, strouhaného Postup: Chřest oloupejte škrabkou, odkrojte dřevnatý konec stonku. Tři minuty spařte ve vroucí vodě a ...

PEČENÁ DÝNĚ S PÓRKEM A KREVETAMI

Ingredience: dýně hokaido 1 ks vyloupané čerstvé krevety250 g červená kari pasta kokosové mléko 100 ml pórek sůl pepř koriandr 1 hrst rajčatový protlak 3 lžíce šťáva z 1/2 limetky nastrouhaný zázvor 3 cm červená paprika 1 lžička Postup: Předehřejte troubu zhruba na 190 stupňů. Dýni omyjte a nakrájejte na měsíčky, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem a dejte zhruba na 20 minut do trouby. Krevety naložte do rajčatového protlaku s l...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz