PEČENÁ DÝNĚ S PÓRKEM A KREVETAMI

Ingredience:

  • dýně hokaido 1 ks
  • vyloupané čerstvé krevety250 g
  • červená kari pasta
  • kokosové mléko 100 ml
  • pórek
  • sůl
  • pepř
  • koriandr 1 hrst
  • rajčatový protlak 3 lžíce
  • šťáva z 1/2 limetky
  • nastrouhaný zázvor 3 cm
  • červená paprika 1 lžička

Postup:

Předehřejte troubu zhruba na 190 stupňů. Dýni omyjte a nakrájejte na měsíčky, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem a dejte zhruba na 20 minut do trouby. Krevety naložte do rajčatového protlaku s limetkou, červenou paprikou a zázvorem. Můžete přidat i lžíčku grilovacího koření, nechte odležet. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a přidejte lžíci kari pasty. Nechte pěkně rozvonět a zalejte kokosovým mlékem, pak přihoďte pórek. Z trouby vyndejte dýni a přidejte do kari omáčky k pórku. Na druhé pánvi rozpalte olej, přihoďte krevety a restujte z obou stran, trvá to zhruba 3 minutky. Nandejte dýni s pórkem v kari omáčce, přidejte krevety a navrch posypte hromadou koriandru.

www.fresh.iprima.cz
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz