Makrela filet 2 kg
Související produkty

Maso této oblíbené ryby je aromatické s vyšším obsahem tuku, proto si udržuje svou šťavnatost i při tepelné úpravě. Makrela je vynikající grilovaná, smažená, pečená, uzená nebo...

Treska obecná je známá pro své bílé, vláčné a aromatické maso. Můžete ji obalenou smažit, zapékat se zeleninou, nebo grilovat. Skvěle ji doplní bylinkové omáčky a dipy, citrusy,...

Siven alsaský je chuťově tak trochu křížencem mezi pstruhem a lososem, ale má jen ty jejich nejlepší vlastnosti. Lososovi se podobá světle oranžovým zabarvením svaloviny,...

Pstruh duhový je sladkovodní ryba, která je známá pro své pestré zbarvení a vynikající chuť.Maso pstruha obsahuje jen malé množství menších kostí, které lze po tepelné úpravě...

Ručně filetovaný losos nejvyšší kvality z oblasti Islandu. Chladnější, často rozbouřené moře dává masu pevnější strukturu s menším obsahem tuku. Opravdová lahůdka. Filetace v...

Treska tmavá má chutné, pevné a velmi aromatické maso. Je vhodná na pečení, vaření, uzení nebo smažení. Je používána do klasického a velice oblíbeného Fish & Chips, kde hraje...

Mník mořský je ryba s charakteristickým vzhledem a vynikajícím chutí. Má válcovité tělo s hustými šupinami a je obvykle zbarven do šedohněda. Mník mořský je oblíbenou rybou pro...

Platýse je možné osmažit na pánvi, upéci v troubě nebo na grilu. Lze ho také připravit v páře či uvařit v ochuceném vývaru. Jeho bílé maso je jemné a má lahodnou chuť, je také...

Vlkouš obecný je velká ryba měřící až 1,5 metru s mohutnými zuby. Jeho bílé maso je jemné, pevné a šťavnaté. Před tepelnou úpravou doporučujeme kůži stáhnout.

Maso této delikátní ryby je bílé, pevné a obsahuje jen malé množství tuku. Celé ryby se podávají grilované, dušené nebo se používají do polévek. Někdy se štítníci filetují a pak...
Detailní popis produktu
Makrela obecná má domov ve vodách severovýchodního Atlantiku. Vyskytuje se od Norska po Maroko a ve Středozemním i Černém moři. Stejně jako její příbuzní z čeledi makrelovitých má ráda otevřené moře, které brázdí ve velkých hejnech. Nemá vyvinutý plynový měchýř, takže se nemůže volně vznášet a musí se neustále pohybovat. Je velmi rychlá a dokáže překonávat dlouhé vzdálenosti. Má ráda teplejší vodu, zimu proto přečkává ve větších hloubkách, po zbytek roku pobývá kousek pod hladinou. Začátkem léta přichází období tření, kdy se vydává blíže k pobřeží.Když dobře nakrmenou makrelu ulovíte na podzim, může její maso obsahovat až o 30% více tuku, než je pro ni běžné. Standardně obsahuje zhruba 3 % tuku. Patří mezi dravé ryby, živí se živočišným planktonem, šproty a malými rybami. Svou potravu loví drobnými zoubky.
Makrela má sama o sobě výraznou chuť, proto není třeba ji moc kořenit. Doporučujeme kombinovat maximálně se dvěma druhy koření. Její chuť skvěle doplní česnek, jablka, víno, silnější druhy pepře, cibule nebo chilli.
Díky tučnosti masa je makrela bohatá na omega-3 mastné kyseliny. Její maso obsahuje také vitamíny A, B a D a je skvělým zdrojem přírodního jódu.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 809 kJ/193 kcal; tuky 13,17 g; nenasycené mastné kyseliny 6,22 g; sacharidy 0,03 g; cukry 0 g; bílkoviny 18,71 g; sůl 0,21 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | OSTATNÍ VELIKOSTI |
---|---|
Hmotnost: | 2 kg |
Původ: | mořské |
Odchyt: | lov |
Stav: | čerstvé |
Položka byla vyprodána… |

Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...

Mečoun má podobnou strukturu masa jako tuňák, je svalovité a křehké zároveň. Nejlepší úpravou je grilování, které maso nevysuší a vyzdvihne jeho vynikající chuť. Můžeme jej ale...

Norský losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Při bourání lososů prakticky nevzniká žádný odpad, jelikož hlavy, páteře a...

Tilápie je oblíbená pro své pevné maso, které neobsahuje žádné kosti, což z ní dělá oblíbenou pochoutku i u těch nejmenších strávníků. Její chuť není příliš výrazná, proto...

Maso této dravé ryby je bílé, šťavnaté a velice chutné, má nízký obsah tuku. Velkou filetů je také minimum kostí. Je skvělým zdrojem vitamínu D a B12 a minerálních látek jako je...

Dopřejte si výjimečný chuťový zážitek s precizně nakrájeným tuňákovým carpacciem. Tenké plátky zajišťují dokonalou texturu, která vynikne na každé slavnostní tabuli i při domácí...
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.