Krevety 20/30 syrové 750 g
Související produkty

Mečoun má podobnou strukturu masa jako tuňák, je svalovité a křehké zároveň. Nejlepší úpravou je grilování, které maso nevysuší a vyzdvihne jeho vynikající chuť. Můžeme jej ale...

V Austrálii je okoun barramundi považován za to nejlepší, co moře dokáže nabídnout a je také označován za "krále ryb". Může být připravován na grilu, smažen nebo upraven na...

Maso této dravé ryby je bílé, šťavnaté a velice chutné, má nízký obsah tuku. Velkou filetů je také minimum kostí. Je skvělým zdrojem vitamínu D a B12 a minerálních látek jako je...

Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...

Pražma má jemné maso s vynikající chutí, které obsahuje poměrně málo kostí a tuku, zato je bohaté na bílkoviny. Pražma se nejčastěji smaží, griluje nebo peče. Příprava je rychlá...

Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...

Treska obecná je známá pro své bílé, vláčné a aromatické maso. Můžete ji obalenou smažit, zapékat se zeleninou, nebo grilovat. Skvěle ji doplní bylinkové omáčky a dipy, citrusy,...

Filety sumečka afrického jsou lahodné, šťavnaté, mají vysoký obsah bílkovin a jsou oblíbené i proto, že jsou bez kostí. Maso je tmavě růžové a není cítit typickou rybí vůní....
Detailní popis produktu
Jsou to malí korýši, kteří se vyskytují ve slaných i sladkých vodách po celém světě. Krevet existuje zhruba 3000 různých druhů z nichž se loví přibližně 350 druhů. Chov se pak také dělí na klasické farmy nebo BIO farmy. Krevety mají vynikající reputaci na poli zdravé výživy. Jsou zásobárnou vitamínů, minerálů a poskytují nám také draslík, fluor a hořčík.
Krevety lze připravit na mnoho způsobů, jako je grilování, smažení, vaření, pečení nebo přidání do různých salátů. Mají rozmanité využití a jsou rychlé na přípravu. Při grilování se doporučuje marinovat krevety v bylinkovém oleji nebo citronové šťávě a poté je krátce grilovat, dokud nejsou růžové a pružné. Při smažení se obalují v těstíčku a krátce smaží, dokud nejsou zlaté a křupavé. Krevety jsou hojně využívány napři. v italské, španělské a vietnamské kuchyni.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 240 kJ/57 kcal; tuky 0,5 g; nenasycené mastné kyseliny 0,2 g; sacharidy 0,2 g; cukry 0 g; bílkoviny 11 g; sůl 1 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | OSTATNÍ VELIKOSTI |
---|---|
Hmotnost: | 0.75 kg |
Původ: | mořské |
Odchyt: | chov |
Stav: | rozmražené |

Maso této delikátní ryby je bílé, pevné a obsahuje jen malé množství tuku. Celé ryby se podávají grilované, dušené nebo se používají do polévek. Někdy se štítníci filetují a pak...

Treska tmavá má chutné, pevné a velmi aromatické maso. Je vhodná na pečení, vaření, uzení nebo smažení. Je používána do klasického a velice oblíbeného Fish & Chips, kde hraje...

Halibut je bělomasá ryba s vyšším obsahem tuku, díky čemuž je bohatým zdrojem omega 3 mastných kyselin. Nejen že je tato ryba jednou z nejvýživnějších, ale je oblíbená také pro...

Okouník mořský, známý také jako okoun obecný, je mořská ryba, která patří do čeledi okounovitých. Tato ryba má protáhlé tělo s hnědým zbarvením a výraznými tmavými skvrnami....

Maso okouna má světle růžovou barvu a obsahuje minimum kostí, což je také důvodem, proč je tato ryba velmi oblíbená u dětí. Často se chuť okouna přirovnává i k candátovi. Tato...

Dopřejte si dokonalý gastronomický zážitek s lososem sashimi – nejkvalitnější hřbetní částí ručně filetovaného čerstvého lososa bez kostí a kůže. Tento vysoce ceněný kus se...

Mořský vlk má bílé, pevné maso s jemnou chutí. Klasikou je grilování mořského vlka marinovaného v oleji a velmi jednoduché je i dušení v troubě ve vývaru s trochou bílého vína....

Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.