Treska tmavá zádová partie 1 kg
Související produkty
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Okouník mořský, známý také jako okoun obecný, je mořská ryba, která patří do čeledi okounovitých. Tato ryba má protáhlé tělo s hnědým zbarvením a výraznými tmavými skvrnami....
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Pstruh lososovitý je hojně rozšířená sladkovodní ryba, která je známá svou vynikající chutí a charakteristickým oranžovým zbarvením masa. Jeho maso je jemné, šťavnaté a má...
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Maso této delikátní ryby je bílé, pevné a obsahuje jen malé množství tuku. Celé ryby se podávají grilované, dušené nebo se používají do polévek. Někdy se štítníci filetují a pak...
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        V Austrálii je okoun barramundi považován za to nejlepší, co moře dokáže nabídnout a je také označován za "krále ryb". Může být připravován na grilu, smažen nebo upraven na...
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Treska tmavá má chutné, pevné a velmi aromatické maso. Je vhodná na pečení, vaření, uzení nebo smažení. Je používána do klasického a velice oblíbeného Fish & Chips, kde hraje...
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Treska obecná je známá pro své bílé, vláčné a aromatické maso. Můžete ji obalenou smažit, zapékat se zeleninou, nebo grilovat. Skvěle ji doplní bylinkové omáčky a dipy, citrusy,...
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Dopřejte si dokonalý gastronomický zážitek s lososem sashimi – nejkvalitnější hřbetní částí ručně filetovaného čerstvého lososa bez kostí a kůže. Tento vysoce ceněný kus se...
                                                                                                                                                                                    Vlkouš obecný je velká ryba měřící až 1,5 metru s mohutnými zuby. Jeho bílé maso je jemné, pevné a šťavnaté. Před tepelnou úpravou doporučujeme kůži stáhnout.
Detailní popis produktu
Treska tmavá, je mořská ryba, která se pohybuje ve velkých hejnech, nejčastěji ve vodách severního Atlantiku. Tato ryba má na těle hnědé nebo tmavé skvrny, které jí dodávají charakteristický vzhled. Hlavní lovná sezóna tresek je od října do února, ale je lovena i mimo tuto sezónu.
Treska tmavá je jakožto mořská ryba velmi bohatá na jód a další minerální látky. Je také nízkokalorická, proto je často zahrnuta do jídelníčků při redukčních dietách. Konzumace tresky tmavé přispívá k podpoře zdraví srdce, kostí, svalů a nervového systému.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 346 kJ/83 kcal; tuky 0,75 g; nenasycené mastné kyseliny 0,4 g; sacharidy 0,1 g; cukry 0 g; bílkoviny 18,93 g; sůl 0 g
Doplňkové parametry
| Kategorie: | OSTATNÍ VELIKOSTI | 
|---|---|
| Hmotnost: | 1 kg | 
| Původ: | mořské | 
| Odchyt: | lov | 
| Stav: | rozmražené | 
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Siven alsaský je chuťově tak trochu křížencem mezi pstruhem a lososem, ale má jen ty jejich nejlepší vlastnosti. Lososovi se podobá světle oranžovým zabarvením svaloviny,...
                                                                                                                                                                                    Filety sumečka afrického jsou lahodné, šťavnaté, mají vysoký obsah bílkovin a jsou oblíbené i proto, že jsou bez kostí. Maso je tmavě růžové a není cítit typickou rybí vůní....
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Maso okouna má světle růžovou barvu a obsahuje minimum kostí, což je také důvodem, proč je tato ryba velmi oblíbená u dětí. Často se chuť okouna přirovnává i k candátovi. Tato...
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Maso této oblíbené ryby je aromatické s vyšším obsahem tuku, proto si udržuje svou šťavnatost i při tepelné úpravě. Makrela je vynikající grilovaná, smažená, pečená, uzená nebo...
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Losos Keta, známý také jako losos chum, je mořská ryba, která patří do čeledi lososovitých. Tato ryba má štíhlé tělo s modro-stříbřitým zbarvením a bílými skvrnami. Losos Keta...
                                                                                                                                                                                    Dopřejte si výjimečný chuťový zážitek s precizně nakrájeným tuňákovým carpacciem. Tenké plátky zajišťují dokonalou texturu, která vynikne na každé slavnostní tabuli i při domácí...
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Ručně filetovaný losos nejvyšší kvality z oblasti Islandu. Chladnější, často rozbouřené moře dává masu pevnější strukturu s menším obsahem tuku. Opravdová lahůdka. Filetace v...
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Mořský vlk má bílé, pevné maso s jemnou chutí. Klasikou je grilování mořského vlka marinovaného v oleji a velmi jednoduché je i dušení v troubě ve vývaru s trochou bílého vína....
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
