Treska obecná filet 750 g
Související produkty
 
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Mečoun má podobnou strukturu masa jako tuňák, je svalovité a křehké zároveň. Nejlepší úpravou je grilování, které maso nevysuší a vyzdvihne jeho vynikající chuť. Můžeme jej ale...
 
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Siven alsaský je chuťově tak trochu křížencem mezi pstruhem a lososem, ale má jen ty jejich nejlepší vlastnosti. Lososovi se podobá světle oranžovým zabarvením svaloviny,...
 
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Halibut je bělomasá ryba s vyšším obsahem tuku, díky čemuž je bohatým zdrojem omega 3 mastných kyselin. Nejen že je tato ryba jednou z nejvýživnějších, ale je oblíbená také pro...
 
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...
 
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Maso této delikátní ryby je bílé, pevné a obsahuje jen malé množství tuku. Celé ryby se podávají grilované, dušené nebo se používají do polévek. Někdy se štítníci filetují a pak...
 
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Losos Keta, známý také jako losos chum, je mořská ryba, která patří do čeledi lososovitých. Tato ryba má štíhlé tělo s modro-stříbřitým zbarvením a bílými skvrnami. Losos Keta...
 
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Tuňák je bez diskuzí jednou z nejvyužívanějších ryb v kuchyních restaurací po celém světě. Hlavní roli hraje např. v japonské kuchyni. Nejčastěji je pro tyto účely loven tuňák...
 
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Treska tmavá má chutné, pevné a velmi aromatické maso. Je vhodná na pečení, vaření, uzení nebo smažení. Je používána do klasického a velice oblíbeného Fish & Chips, kde hraje...
Detailní popis produktu
Treska obecná je mořská ryba, která patří do čeledi treskovitých. Tato ryba má protáhlé tělo s modrozeleným zbarvením a bílými skvrnami. Patří k nejvýznamějším konzumním rybám, proto je lovena celoročně. Jejím domovem je severní Atlantik, Severní ledový oceán a také v Baltské moře.
Treska obecná je zdrojem bílkovin, vitamínu D a B12 a minerálů, jako je jód, což je prvek nezbytný pro tvorbu hormonů štítné žlázy, které regulují látkovou výměnu, jsou nezbytné pro správnou funkci nervové soustavy, podporují teplotní režim organismu a urychlují metabolismus živin.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 325 kJ/78 kcal; tuky 0,5 g; nenasycené mastné kyseliny 0,3 g; sacharidy 0 g; cukry 0 g; bílkoviny 18 g; sůl 0,2 g
Doplňkové parametry
| Kategorie: | OSTATNÍ VELIKOSTI | 
|---|---|
| Hmotnost: | 0.75 kg | 
| Původ: | mořské | 
| Odchyt: | lov | 
| Stav: | čerstvé | 
 
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Dopřejte si dokonalý gastronomický zážitek s lososem sashimi – nejkvalitnější hřbetní částí ručně filetovaného čerstvého lososa bez kostí a kůže. Tento vysoce ceněný kus se...
 
                                                                                                                                                                                    Dopřejte si výjimečný chuťový zážitek s precizně nakrájeným tuňákovým carpacciem. Tenké plátky zajišťují dokonalou texturu, která vynikne na každé slavnostní tabuli i při domácí...
 
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Treska tmavá má chutné, pevné a velmi aromatické maso. Je vhodná na pečení, vaření, uzení nebo smažení. Je používána do klasického a velice oblíbeného Fish & Chips, kde hraje...
 
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...
 
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Ručně filetovaný losos nejvyšší kvality z oblasti Islandu. Chladnější, často rozbouřené moře dává masu pevnější strukturu s menším obsahem tuku. Opravdová lahůdka. Filetace v...
 
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Maso této dravé ryby je bílé, šťavnaté a velice chutné, má nízký obsah tuku. Velkou filetů je také minimum kostí. Je skvělým zdrojem vitamínu D a B12 a minerálních látek jako je...
 
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Mník mořský je ryba s charakteristickým vzhledem a vynikajícím chutí. Má válcovité tělo s hustými šupinami a je obvykle zbarven do šedohněda. Mník mořský je oblíbenou rybou pro...
 
                                                                                                                                    
    
    
            
        
        Okouník mořský, známý také jako okoun obecný, je mořská ryba, která patří do čeledi okounovitých. Tato ryba má protáhlé tělo s hnědým zbarvením a výraznými tmavými skvrnami....
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

