Ingredience (4 porce):
- 400 g těstovin penne + sůl
- 200 g konzerva tuňáka
- 190 g bazalkového nebo jiného pesta
- 100 g strouhaného výrazného sýra (čedaru či blaťáckého zlata)
- 250 g třešňových rajčat, rozpůlených
Postup:
Těstoviny dejte vařit podle návodu. Mezitím vyklopte tuňáka do mísy a přidejte pesto. Zpracujte vařečkou. Vmíchejte třetinu sýra a všechna rajčata. Zahřejte gril na vysokou teplotu. Těstoviny slijte a smíchejte se směsí v míse. Pak vše vsypte do mělké zapékací nádoby a posypte zbývajícím sýrem. Nádobu dejte pod gril a 3–4 minuty zapékejte, aby se sýr tak tak roztekl. Podávejte nejlépe se zeleným salátem.
www.apetitonline.cz