SUMEČEK V PÁŘE S DUŠENOU ZELENINOU

Ingredience:

  • sumeček 4 kusy (filety, celkem asi 400 g)
  • citron 1 kus
  • pepř mletý
  • sůl mořská

NA ZELENINU:

  • mangold 2 kusy (malý)
  • cuketa 2 kusy (malá)
  • celer 1/2 kusu
  • mrkev 2 kusy
  • máslo bylinkové 10 gramů
  • pepř mletý
  • sůl

Postup:

Porce ryby osolíme a opepříme. Do menšího hrnce nalijeme trochu vody, zavěsíme na něj síto a vložíme do něj porce ryby. Hrnec zakryjeme poklicí, vodu přivedeme do varu a pomalu vaříme asi 15 minut. Mezitím celer a mrkev očistíme, cuketu omyjeme a vše nastrouháme na plátky. Mangoldy omyjeme a rozebereme na listy. V hluboké pánvi přivedeme k varu asi 1 dl vody. Vložíme do ní mrkev a celer a zprudka vaříme asi 3 minuty. Pak přidáme cuketu, mangold a bylinkové máslo a dusíme ještě 2 minuty. Nakonec zeleninu podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Ryby rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu a trochu vývaru z pánve, každou porci doplníme dílkem citronu na dochucení a ihned podáváme.

www.igurmet.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz