Ingredience:
- dýně hokaido 1 ks
- vyloupané čerstvé krevety250 g
- červená kari pasta
- kokosové mléko 100 ml
- pórek
- sůl
- pepř
- koriandr 1 hrst
- rajčatový protlak 3 lžíce
- šťáva z 1/2 limetky
- nastrouhaný zázvor 3 cm
- červená paprika 1 lžička
Postup:
Předehřejte troubu zhruba na 190 stupňů. Dýni omyjte a nakrájejte na měsíčky, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem a dejte zhruba na 20 minut do trouby. Krevety naložte do rajčatového protlaku s limetkou, červenou paprikou a zázvorem. Můžete přidat i lžíčku grilovacího koření, nechte odležet. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a přidejte lžíci kari pasty. Nechte pěkně rozvonět a zalejte kokosovým mlékem, pak přihoďte pórek. Z trouby vyndejte dýni a přidejte do kari omáčky k pórku. Na druhé pánvi rozpalte olej, přihoďte krevety a restujte z obou stran, trvá to zhruba 3 minutky. Nandejte dýni s pórkem v kari omáčce, přidejte krevety a navrch posypte hromadou koriandru.