KONFITOVANÁ TRESKA S OSTROU KAROTKOU

Ingredience (4 porce):

  • 4 mražené filety (každý cca 175 g) z tresky nebo halibuta, lehce povolené
  • 1 lžíce čerstvé máty, nasekané
  • 3 stroužky česneku, drceného
  • 1 čerstvá červená chilli paprička
  • mořská sůl
  • 150 ml panenského olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce vodky

NA MRKEV:

  • 500 g mrkve, oloupané a nakrájené na podélné plátky
  • 4 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 lžičky římského kmínu
  • 2 lžičky harissy (chilli pasta)
  • svazek koriandru, nasekaný nahrubo

Postup:

Smíchejte mátu, česnek, sůl a chilli a směsí potřete ryby. Rozložte je do malého pekáčku těsně vedle sebe, zalijte olejem a nechte 3 hodiny marinovat. Troubu předehřejte na 180 °C a pečte v ní ryby 30 minut. Ryby vyjměte a dejte na talíř. Prošlehejte citronovou šťávu, petrželku, cukr a vodku se 4 lžícemi horké šťávy z pečení. Touto zálivkou ryby přelijte. Zatímco se peče ryba, připravte si přílohu. Opékejte na oleji v kastrolu nebo v grilovací pánvi mrkev 6 minut. Na poslední 2 minuty přidejte kmín a harissu. Podlijte, osolte a duste ještě 2 minuty. Vypněte a vmíchejte nasekaný koriandr. Podávejte s rybou.

www.apetitonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz