Ingredience (4 porce):
- 4 mražené makrely v celku
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kari pasty (nejlépe madras)
- 800 g brambor, nakrájených na kostky
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 400 g mangoldu nebo špenátu
Postup:
Z makrel odřízněte hlavu a odřízněte filety od páteře. Do kůže udělejte z boku 3 mělké zářezy, osolte, opepřete a potřete rybu jogurtem. Nechte 30 minut odpočinout. Troubu předehřejte na 200 °C. V zapékací nádobě na oleji brambory a cibuli opékejte 5 minut. Přidejte pokrájenou zelenou část mangoldu nebo špenát a kari a smíchejte. Dejte do trouby a pečte 15 minut. Pak na zeleninu položte makrelu a pečte dalších 15 dozlatova.
www.apetitonline.cz