HALIBUT S KOPROVÝM PESTEM

Ingredience:

  • 600g halibuta (nakrájený na 4 porce)
  • mořská sůl, mletý pepř
  • 100g másla

PESTO:

  • 1 hrnek hladkolisté petrželky
  • 1/2 hrnku koprových lístků
  • 1/2 hrnku loupaných pražených mandlí
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky strouhané kůry z biocitronu
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup:

V robotu promixujte petrželku, kopr, mandle, sůl a pepř. Přidejte olej, 1–2 lžíce vody, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu a rozmixujte na hustší pesto. Rybu osolte, opepřete a na středním plameni opékejte na másle 3–4 minuty po každé straně. Podávejte s pestem, bramborami a klínky citronu.

www.apetitonline.cz
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz