Ingredience:
- 2× 160 g tuňáka v oleji (i olivovém)
- hrst piniových semínek
- jemně strouhaná kůra z 1 citronu (bio, aby se dala jíst)
- hrst hrubě nasekaných listů petrželky
- 50 g strouhanky (nejlépe čerstvě nastrouhané)
- 1 vejce, prošlehané
- 400 g špaget
- 500 g hotové rajčatové omáčky
- sůl a pepř
Postup:
Tuňáka slijte a trochu oleje si schovejte. Vidličkou ho v misce rozmačkejte na kousky, přidejte piniová semínka, citronovou kůru, petrželku, strouhanku a vejce. Osolte, opepřete. Rukama zpracujte a z hmoty vypracujte dvanáct koulí. Do velkého hrnce dejte vařit špagety podle návodu na obalu. Olej z tuňáka zahřejte na nepřilnavé pánvi a pak na něm 5 minut opékejte koule; průběžně je otáčejte, aby byly rovnoměrně dozlatova. Osušte na kuchyňském papíru. Prohřejte rajčatovou omáčku a podávejte ji s koulemi a těstovinami.
www.apetitonline.cz