Okoun nilský filet 500 g
Související produkty
Maso této delikátní ryby je bílé, pevné a obsahuje jen malé množství tuku. Celé ryby se podávají grilované, dušené nebo se používají do polévek. Někdy se štítníci filetují a pak...
Plachetník, známý také jako kambala, je mořská ryba, která patří do čeledi platýsových. Tato ryba má ploché tělo s olivovým zbarvením a malými očkami. Plachetník je oblíbený pro...
Platýse je možné osmažit na pánvi, upéci v troubě nebo na grilu. Lze ho také připravit v páře či uvařit v ochuceném vývaru. Jeho bílé maso je jemné a má lahodnou chuť, je také...
Treska tmavá má chutné, pevné a velmi aromatické maso. Je vhodná na pečení, vaření, uzení nebo smažení. Je používána do klasického a velice oblíbeného Fish & Chips, kde hraje...
V Austrálii je okoun barramundi považován za to nejlepší, co moře dokáže nabídnout a je také označován za "krále ryb". Může být připravován na grilu, smažen nebo upraven na...
Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...
Norský losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Při bourání lososů prakticky nevzniká žádný odpad, jelikož hlavy, páteře a...
Maso této oblíbené ryby je aromatické s vyšším obsahem tuku, proto si udržuje svou šťavnatost i při tepelné úpravě. Makrela je vynikající grilovaná, smažená, pečená, uzená nebo...
Maso okouna má světle růžovou barvu a obsahuje minimum kostí, což je také důvodem, proč je tato ryba velmi oblíbená u dětí. Často se chuť okouna přirovnává i k candátovi. Tato...
Detailní popis produktu
Okoun nilský je sladkovodní dravá ryba dosahující až dvou metrů délky a váhy až 200 kilogramů, původně pocházející z jezer a řek rovníkové Afriky. Do Viktoriina jezera se dostal koncem padesátých let minulého století přes Viktoriin Nil z ugandského jezera Kyoga, kam ho v roce 1955 vysadili britští biologové. Dnes je to významná hospodářská ryba a chová se i v akvakultuře.
Nedoporučujeme používat výrazné koření, které by přebylo chuť této výtečné ryby. Skvěle ho doplní česnek, petrželka nebo čerstvý rozmarýn.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 345 kJ/82 kcal; tuky 0,3 g; nenasycené mastné kyseliny 0,1 g; sacharidy 0,7 g; cukry 0 g; bílkoviny 19,1 g; sůl 0,8 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | OSTATNÍ VELIKOSTI |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Původ: | sladkovodní |
Odchyt: | lov |
Stav: | čerstvé |