Okoun nilský filet 1,5 kg
Související produkty
Halibut je bělomasá ryba s vyšším obsahem tuku, díky čemuž je bohatým zdrojem omega 3 mastných kyselin. Nejen že je tato ryba jednou z nejvýživnějších, ale je oblíbená také pro...
Platýse je možné osmažit na pánvi, upéci v troubě nebo na grilu. Lze ho také připravit v páře či uvařit v ochuceném vývaru. Jeho bílé maso je jemné a má lahodnou chuť, je také...
Hejk se vyznačuje pevným bílým masem s nízkým obsahem tuku a jemnou chutí. Podobně jako treska se výborně hodí k pečení, grilování či smažení na másle. Lze ji také vydatně...
Vlkouš obecný je velká ryba měřící až 1,5 metru s mohutnými zuby. Jeho bílé maso je jemné, pevné a šťavnaté. Před tepelnou úpravou doporučujeme kůži stáhnout.
Mečoun má podobnou strukturu masa jako tuňák, je svalovité a křehké zároveň. Nejlepší úpravou je grilování, které maso nevysuší a vyzdvihne jeho vynikající chuť. Můžeme jej ale...
Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...
Detailní popis produktu
Okoun nilský je sladkovodní dravá ryba dosahující až dvou metrů délky a váhy až 200 kilogramů, původně pocházející z jezer a řek rovníkové Afriky. Do Viktoriina jezera se dostal koncem padesátých let minulého století přes Viktoriin Nil z ugandského jezera Kyoga, kam ho v roce 1955 vysadili britští biologové. Dnes je to významná hospodářská ryba a chová se i v akvakultuře.
Nedoporučujeme používat výrazné koření, které by přebylo chuť této výtečné ryby. Skvěle ho doplní česnek, petrželka nebo čerstvý rozmarýn.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 345 kJ/82 kcal; tuky 0,3 g; nenasycené mastné kyseliny 0,1 g; sacharidy 0,7 g; cukry 0 g; bílkoviny 19,1 g; sůl 0,8 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | OSTATNÍ VELIKOSTI |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Původ: | sladkovodní |
Odchyt: | lov |
Stav: | čerstvé |