Mořský vlk filet 250 g
Související produkty

Vlkouš obecný je velká ryba měřící až 1,5 metru s mohutnými zuby. Jeho bílé maso je jemné, pevné a šťavnaté. Před tepelnou úpravou doporučujeme kůži stáhnout.

Mník mořský je ryba s charakteristickým vzhledem a vynikajícím chutí. Má válcovité tělo s hustými šupinami a je obvykle zbarven do šedohněda. Mník mořský je oblíbenou rybou pro...

Tilápie je oblíbená pro své pevné maso, které neobsahuje žádné kosti, což z ní dělá oblíbenou pochoutku i u těch nejmenších strávníků. Její chuť není příliš výrazná, proto...

Maso této dravé ryby je bílé, šťavnaté a velice chutné, má nízký obsah tuku. Velkou filetů je také minimum kostí. Je skvělým zdrojem vitamínu D a B12 a minerálních látek jako je...

Pstruh duhový je sladkovodní ryba, která je známá pro své pestré zbarvení a vynikající chuť.Maso pstruha obsahuje jen malé množství menších kostí, které lze po tepelné úpravě...

Siven alsaský je chuťově tak trochu křížencem mezi pstruhem a lososem, ale má jen ty jejich nejlepší vlastnosti. Lososovi se podobá světle oranžovým zabarvením svaloviny,...

Halibut je bělomasá ryba s vyšším obsahem tuku, díky čemuž je bohatým zdrojem omega 3 mastných kyselin. Nejen že je tato ryba jednou z nejvýživnějších, ale je oblíbená také pro...

Filety sumečka afrického jsou lahodné, šťavnaté, mají vysoký obsah bílkovin a jsou oblíbené i proto, že jsou bez kostí. Maso je tmavě růžové a není cítit typickou rybí vůní....

Mečoun má podobnou strukturu masa jako tuňák, je svalovité a křehké zároveň. Nejlepší úpravou je grilování, které maso nevysuší a vyzdvihne jeho vynikající chuť. Můžeme jej ale...
Detailní popis produktu
Mořský vlk obývá pobřežní vody Středozemního moře, vyskytuje se rovněž v Černém moři a v severovýchodním Atlantiku zhruba od Norska po Senegal. Mořští vlci mění místo pobytu podle sezóny – v zimě nejčastěji žijí ve vodách s hloubkou do 100 m, v létě pak v pobřežních lagunách a ústích řek i hlouběji v řekách. Mladí mořští vlci většinou migrují v hejnech, dospělí jsou spíše samotářští.
Nenasytní dravci se živí menšími rybkami žijícími v hejnech, měkkýši a drobnými korýši. Loví se do vlečných a volně plujících sítí, ale také na udici. V současnosti podíl lovených mořských vlků na trhu lehce přesahuje 10%, zbylí pocházejí z akvakultury. Mořský vlk se stal první rybou jiného než losovitého druhu, která se v Evropě dočkala umělého odchovu. K největším světovým producentům patří Řecko, Turecko, Itálie, Španělsko, Chorvatsko a Egypt.
Pevné bílé maso s jemnou chutí má málo kostí i kalorií, obsahuje množství proteinů, selenu, vitaminu B6, hořčíku a fosforu.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 406 kJ/97 kcal; tuky 2 g; nenasycené mastné kyseliny 0,5 g; sacharidy 0 g; cukry 0 g; bílkoviny 18 g; sůl 0 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | FILETY |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Původ: | mořské |
Odchyt: | chov |
Stav: | čerstvé |
Pořadí: | 080 |

Dopřejte si dokonalý gastronomický zážitek s lososem sashimi – nejkvalitnější hřbetní částí ručně filetovaného čerstvého lososa bez kostí a kůže. Tento vysoce ceněný kus se...

Losos Keta, známý také jako losos chum, je mořská ryba, která patří do čeledi lososovitých. Tato ryba má štíhlé tělo s modro-stříbřitým zbarvením a bílými skvrnami. Losos Keta...

Okouník mořský, známý také jako okoun obecný, je mořská ryba, která patří do čeledi okounovitých. Tato ryba má protáhlé tělo s hnědým zbarvením a výraznými tmavými skvrnami....

Ručně filetovaný losos nejvyšší kvality z oblasti Islandu. Chladnější, často rozbouřené moře dává masu pevnější strukturu s menším obsahem tuku. Opravdová lahůdka. Filetace v...

V Austrálii je okoun barramundi považován za to nejlepší, co moře dokáže nabídnout a je také označován za "krále ryb". Může být připravován na grilu, smažen nebo upraven na...

Maso této delikátní ryby je bílé, pevné a obsahuje jen malé množství tuku. Celé ryby se podávají grilované, dušené nebo se používají do polévek. Někdy se štítníci filetují a pak...

Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...

Pstruh lososovitý je hojně rozšířená sladkovodní ryba, která je známá svou vynikající chutí a charakteristickým oranžovým zbarvením masa. Jeho maso je jemné, šťavnaté a má...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.