Mečoun filet 750 g
Související produkty

Platýse je možné osmažit na pánvi, upéci v troubě nebo na grilu. Lze ho také připravit v páře či uvařit v ochuceném vývaru. Jeho bílé maso je jemné a má lahodnou chuť, je také...

Tuňák je bez diskuzí jednou z nejvyužívanějších ryb v kuchyních restaurací po celém světě. Hlavní roli hraje např. v japonské kuchyni. Nejčastěji je pro tyto účely loven tuňák...

Maso této dravé ryby je bílé, šťavnaté a velice chutné, má nízký obsah tuku. Velkou filetů je také minimum kostí. Je skvělým zdrojem vitamínu D a B12 a minerálních látek jako je...

Losos Keta, známý také jako losos chum, je mořská ryba, která patří do čeledi lososovitých. Tato ryba má štíhlé tělo s modro-stříbřitým zbarvením a bílými skvrnami. Losos Keta...

Okouník mořský, známý také jako okoun obecný, je mořská ryba, která patří do čeledi okounovitých. Tato ryba má protáhlé tělo s hnědým zbarvením a výraznými tmavými skvrnami....

Halibut je bělomasá ryba s vyšším obsahem tuku, díky čemuž je bohatým zdrojem omega 3 mastných kyselin. Nejen že je tato ryba jednou z nejvýživnějších, ale je oblíbená také pro...

Maso této oblíbené ryby je aromatické s vyšším obsahem tuku, proto si udržuje svou šťavnatost i při tepelné úpravě. Makrela je vynikající grilovaná, smažená, pečená, uzená nebo...
Detailní popis produktu
Mečoun je jediný zástupce čeledi mečounovitých. Jako milovník teplejších vod obývá všechna světová tropická moře i moře mírného pásu s teplými proudy. Ve Středozemním moři bývá jeho rybářská sezona během léta, kdy má období tření. Dá se objevit nízko pod hladinou, ale i v hloubce přes 500 metrů. Patří mezi nejrychlejší tvory v moři, plave rychlostí až 100 km/h. Mečoun nemá příliš rád společnost, pohybuje se sám nebo v malých skupinkách jedinců plujících daleko od sebe. Živí se menšími rybami, které nejdříve omráčí či usmrtí prudkými pohyby svého "meče" a následně sežere. Loví se na udici a nepatří mezi snadné rybářské trofeje. Z hlediska sportovního rybolovu patří do kategorie velkých modrých ryb, na jejichž lov musí turisté například v Chorvatsku získat zvláštní povolení.
Na dochucení můžete použít chilli, česnek, mletý pepř, olivový olej a citronovou šťávu. Ladí také s pistáciemi nebo piniovými oříšky. Přílohou mohou být mořské řasy, zeleninový salát nebo pečivo.
Mečoun je nejen zdrojem kvalitních bílkovin, ale i omega-3 mastných kyselin, vitamínu D, železa a vápník. Jelikož má maso mečouna vyšší obsah rtuti, nedoporučujeme konzumaci těhotným a kojícím ženám a také malým dětem.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 507 kJ/121 kcal; tuky 4,4 g; nenasycené mastné kyseliny 1,22 g; sacharidy 0 g; cukry 0 g; bílkoviny 19,8 g; sůl 0,9 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | OSTATNÍ VELIKOSTI |
---|---|
Hmotnost: | 0.75 kg |
Původ: | mořské |
Odchyt: | lov |
Stav: | rozmražené |

Norský losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Při bourání lososů prakticky nevzniká žádný odpad, jelikož hlavy, páteře a...

Pstruh lososovitý je hojně rozšířená sladkovodní ryba, která je známá svou vynikající chutí a charakteristickým oranžovým zbarvením masa. Jeho maso je jemné, šťavnaté a má...

Treska tmavá má chutné, pevné a velmi aromatické maso. Je vhodná na pečení, vaření, uzení nebo smažení. Je používána do klasického a velice oblíbeného Fish & Chips, kde hraje...

Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...

Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...

Dopřejte si výjimečný chuťový zážitek s precizně nakrájeným tuňákovým carpacciem. Tenké plátky zajišťují dokonalou texturu, která vynikne na každé slavnostní tabuli i při domácí...

Treska tmavá má chutné, pevné a velmi aromatické maso. Je vhodná na pečení, vaření, uzení nebo smažení. Je používána do klasického a velice oblíbeného Fish & Chips, kde hraje...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.