Losos Norsko filet 250 g
Související produkty

Dopřejte si dokonalý gastronomický zážitek s lososem sashimi – nejkvalitnější hřbetní částí ručně filetovaného čerstvého lososa bez kostí a kůže. Tento vysoce ceněný kus se...

Ručně filetovaný losos nejvyšší kvality z oblasti Islandu. Chladnější, často rozbouřené moře dává masu pevnější strukturu s menším obsahem tuku. Opravdová lahůdka. Filetace v...

Halibut je bělomasá ryba s vyšším obsahem tuku, díky čemuž je bohatým zdrojem omega 3 mastných kyselin. Nejen že je tato ryba jednou z nejvýživnějších, ale je oblíbená také pro...

Treska tmavá má chutné, pevné a velmi aromatické maso. Je vhodná na pečení, vaření, uzení nebo smažení. Je používána do klasického a velice oblíbeného Fish & Chips, kde hraje...

Halibut je bělomasá ryba s vyšším obsahem tuku, díky čemuž je bohatým zdrojem omega 3 mastných kyselin. Nejen že je tato ryba jednou z nejvýživnějších, ale je oblíbená také pro...

Maso této delikátní ryby je bílé, pevné a obsahuje jen malé množství tuku. Celé ryby se podávají grilované, dušené nebo se používají do polévek. Někdy se štítníci filetují a pak...

Hejk se vyznačuje pevným bílým masem s nízkým obsahem tuku a jemnou chutí. Podobně jako treska se výborně hodí k pečení, grilování či smažení na másle. Lze ji také vydatně...

Pstruh duhový je sladkovodní ryba, která je známá pro své pestré zbarvení a vynikající chuť.Maso pstruha obsahuje jen malé množství menších kostí, které lze po tepelné úpravě...

Plachetník, známý také jako kambala, je mořská ryba, která patří do čeledi platýsových. Tato ryba má ploché tělo s olivovým zbarvením a malými očkami. Plachetník je oblíbený pro...
Detailní popis produktu
Prostředí, ve kterém lososi vyrůstají, zásadně ovlivňuje jejich zdraví a kvalitu masa. Farmy těchto lososů se nacházejí v odlehlé části, vzdálené od nepříznivých vlivů, kde neustále proudí čerstvá neznečištěná voda. Mořské proudy z farem také odplavují nečistoty a spolu s rybami z čeledi hranáčovitých odstraňují usazeniny na mořském dně. Lososí farmy se tak zbavují škodlivin zcela přirozeným způsobem bez užití chemických prostředků. Nejvyšší standardy jsou přitom dodržovány jak v prostorných klecích, kde žijí dospělé ryby, tak v líhních, ve kterých díky panensky čistým vodám mladí lososi výjimečně prospívají.
Podmínky na farmě odráží přirozené prostředí ryb tak věrně, jak je to jen možné. Nízká hustota ryb v klecích je velmi přísně dodržována, protože dostatek pohybu a život v prostředí bez stresu je jedním z pilířů udržitelného přístupu k přírodě, který je zásadní pro zdraví lososů, od kterého se odvíjí kvalita a chuť jejich masa.
Lososi jsou vynikajícím zdrojem omega-3 mastných kyselin, které mají příznivý vliv na funkci srdce, fungování mozku a působí jako prevence proti zánětům v těle. Losos je také bohatý na vitamíny B12 a D, které jsou nezbytné pro zdraví kostí a nervového systému.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 644 kJ/154 kcal; tuky 7,8 g; nenasycené mastné kyseliny 0,22 g; sacharidy 0 g; cukry 0 g; bílkoviny 20 g; sůl 0,15 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | FILETY |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Původ: | mořské |
Odchyt: | chov |
Stav: | čerstvé |
Pořadí: | 004 |

Maso této oblíbené ryby je aromatické s vyšším obsahem tuku, proto si udržuje svou šťavnatost i při tepelné úpravě. Makrela je vynikající grilovaná, smažená, pečená, uzená nebo...

Mečoun má podobnou strukturu masa jako tuňák, je svalovité a křehké zároveň. Nejlepší úpravou je grilování, které maso nevysuší a vyzdvihne jeho vynikající chuť. Můžeme jej ale...

Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...

Siven alsaský je chuťově tak trochu křížencem mezi pstruhem a lososem, ale má jen ty jejich nejlepší vlastnosti. Lososovi se podobá světle oranžovým zabarvením svaloviny,...

Okouník mořský, známý také jako okoun obecný, je mořská ryba, která patří do čeledi okounovitých. Tato ryba má protáhlé tělo s hnědým zbarvením a výraznými tmavými skvrnami....

Vlkouš obecný je velká ryba měřící až 1,5 metru s mohutnými zuby. Jeho bílé maso je jemné, pevné a šťavnaté. Před tepelnou úpravou doporučujeme kůži stáhnout.

Mník mořský je ryba s charakteristickým vzhledem a vynikajícím chutí. Má válcovité tělo s hustými šupinami a je obvykle zbarven do šedohněda. Mník mořský je oblíbenou rybou pro...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.