Hejk filet 750 g
Související produkty
Mečoun má podobnou strukturu masa jako tuňák, je svalovité a křehké zároveň. Nejlepší úpravou je grilování, které maso nevysuší a vyzdvihne jeho vynikající chuť. Můžeme jej ale...
Cena produktu je za 500 g. Kapří půlky velmi snadno rozdělíte na jednotlivé porce. Velikost půlky 500-800 g. Alergeny: 4. Vznikají podélným rozdělením vykuchaného kapra, který...
Platýse je možné osmažit na pánvi, upéci v troubě nebo na grilu. Lze ho také připravit v páře či uvařit v ochuceném vývaru. Jeho bílé maso je jemné a má lahodnou chuť, je také...
Pstruh lososovitý je hojně rozšířená sladkovodní ryba, která je známá svou vynikající chutí a charakteristickým oranžovým zbarvením masa. Jeho maso je jemné, šťavnaté a má...
Hejk se vyznačuje pevným bílým masem s nízkým obsahem tuku a jemnou chutí. Podobně jako treska se výborně hodí k pečení, grilování či smažení na másle. Lze ji také vydatně...
Treska obecná je známá pro své bílé, vláčné a aromatické maso. Můžete ji obalenou smažit, zapékat se zeleninou, nebo grilovat. Skvěle ji doplní bylinkové omáčky a dipy, citrusy,...
Halibut je bělomasá ryba s vyšším obsahem tuku, díky čemuž je bohatým zdrojem omega 3 mastných kyselin. Nejen že je tato ryba jednou z nejvýživnějších, ale je oblíbená také pro...
Maso této oblíbené ryby je aromatické s vyšším obsahem tuku, proto si udržuje svou šťavnatost i při tepelné úpravě. Makrela je vynikající grilovaná, smažená, pečená, uzená nebo...
Maso okouna má světle růžovou barvu a obsahuje minimum kostí, což je také důvodem, proč je tato ryba velmi oblíbená u dětí. Často se chuť okouna přirovnává i k candátovi. Tato...
Ručně filetovaný losos nejvyšší kvality z oblasti Islandu. Chladnější, často rozbouřené moře dává masu pevnější strukturu s menším obsahem tuku. Opravdová lahůdka. Filetace v...
Detailní popis produktu
Hejk, nebo také mořská štika, je štíhlý dravec s dvěma řadami dlouhých, silných, dovnitř zahnutých zubů. Loví hlavně jiné ryby, třeba makrely, šproty či sledě, ale výjimkou není ani kanibalismus. Živí se i dalšími mořskými živočichy jako jsou hlavonožci a korýši. Vyskytují se převážně v chladných vodách Tichého a Atlantského oceánu.
Hejk je zdrojem kvalitních bílkovin, vitamínu D, B12 a minerálů jako je fosfor, draslík a selen. Je ceněný především pro své bílé, vláčné maso s jemnou chutí.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 292 kJ/70 kcal; tuky 1 g; nenasycené mastné kyseliny 0,22 g; sacharidy 1,6 g; cukry 1 g; bílkoviny 13,4 g; sůl 0,4 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | OSTATNÍ VELIKOSTI |
---|---|
Hmotnost: | 0.75 kg |
Původ: | mořské |
Odchyt: | lov |
Stav: | rozmražené |