Hejk filet 1,5 kg
Související produkty
Mořský vlk má bílé, pevné maso s jemnou chutí. Klasikou je grilování mořského vlka marinovaného v oleji a velmi jednoduché je i dušení v troubě ve vývaru s trochou bílého vína....
Hejk se vyznačuje pevným bílým masem s nízkým obsahem tuku a jemnou chutí. Podobně jako treska se výborně hodí k pečení, grilování či smažení na másle. Lze ji také vydatně...
Treska obecná je známá pro své bílé, vláčné a aromatické maso. Můžete ji obalenou smažit, zapékat se zeleninou, nebo grilovat. Skvěle ji doplní bylinkové omáčky a dipy, citrusy,...
Filety sumečka afrického jsou lahodné, šťavnaté, mají vysoký obsah bílkovin a jsou oblíbené i proto, že jsou bez kostí. Maso je tmavě růžové a není cítit typickou rybí vůní....
Pstruh duhový je sladkovodní ryba, která je známá pro své pestré zbarvení a vynikající chuť.Maso pstruha obsahuje jen malé množství menších kostí, které lze po tepelné úpravě...
Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...
Siven alsaský je chuťově tak trochu křížencem mezi pstruhem a lososem, ale má jen ty jejich nejlepší vlastnosti. Lososovi se podobá světle oranžovým zabarvením svaloviny,...
Norský losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Při bourání lososů prakticky nevzniká žádný odpad, jelikož hlavy, páteře a...
Platýse je možné osmažit na pánvi, upéci v troubě nebo na grilu. Lze ho také připravit v páře či uvařit v ochuceném vývaru. Jeho bílé maso je jemné a má lahodnou chuť, je také...
Detailní popis produktu
Hejk, nebo také mořská štika, je štíhlý dravec s dvěma řadami dlouhých, silných, dovnitř zahnutých zubů. Loví hlavně jiné ryby, třeba makrely, šproty či sledě, ale výjimkou není ani kanibalismus. Živí se i dalšími mořskými živočichy jako jsou hlavonožci a korýši. Vyskytují se převážně v chladných vodách Tichého a Atlantského oceánu.
Hejk je zdrojem kvalitních bílkovin, vitamínu D, B12 a minerálů jako je fosfor, draslík a selen. Je ceněný především pro své bílé, vláčné maso s jemnou chutí.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 292 kJ/70 kcal; tuky 1 g; nenasycené mastné kyseliny 0,22 g; sacharidy 1,6 g; cukry 1 g; bílkoviny 13,4 g; sůl 0,4 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | OSTATNÍ VELIKOSTI |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Původ: | mořské |
Odchyt: | lov |
Stav: | rozmražené |