Ingredience (4 porce):
- 500 g vaječných těstovin tagliatelle
- 30 ml olivového oleje
- stroužek česneku
- 20 g rajčat
- 50 g oliv
- 10 g kaparů
- 300 g čerstvého tuňáka
- petržel
- sůl, pepř
Postup:
Podle návodu na obalu uvařte těstoviny. Na olivovém oleji orestujte česnek i se slupkou, jen ho předtím nožem trochu rozmáčkněte. Po chvíli přidejte rozpůlená rajčátka, olivy a kapary a ještě 5 minut restujte. Tuňáka si mezitím nakrájejte na větší kostičky, přidejte ho do pánve a nechte krátce zatáhnout (necelé dvě minuty). Nakonec do pánve přidejte i na skus uvařené těstoviny, prohoďte, stáhněte z plamene, vyjměte česnek, dochuťte petrželkou, solí a pepřem a podávejte.
www.prozeny.cz