Ingredience:
- filety ze pstruha s kůží (à 60 g) 8 ks
- olivový olej 3 lžičky
- sůl a čerstvě namletý pepř
- sójové klíčky 200 g
- voda 80 ml
- čerstvá citronová šťáva 1 lžíce
- rajče, oloupané a nakrájené nadrobno 1 ks
- hrášek, blanšírovaný 80 g
- červený grapefruit, nakrájený nadrobno 1/4 ks
Omáčka:
- hrášek, blanšírovaný 200 g
- čerstvá bazalka 6 lístků
- pomerančová šťáva 80 ml
- olivový olej 1 lžička
- wasabi prášek 1 lžička
- sůl a mletý pepř
Postup:
Pstruha zlehka potřete olejem, osolte a opepřete. Položte ho kůží dolů a opékejte 2–3 minuty z každé strany. Několik výhonků odložte stranou na ozdobu, zbylé vsypte do pánve, zalijte vodou a poduste půl minuty až 1 minutu, až jemně zavadnou. Osolte, opepřete a přesypte do misky. Do volné pánve vlijte zbylý olivový olej a citronovou šťávu, přidejte rajče, hrášek a grep a zahřívejte na středním plameni. Zhruba po 1–2 minutách vraťte klíčky, promíchejte a odstavte. Na omáčku rozmixujte hrášek, bazalku, pomerančovou šťávu, olivový olej a prášek wasabi dohladka. Osolte, opepřete a prohřejte. Hráškovou omáčku nalijte na talíře a rozdělte na ni dušené výhonky a rybí filety.