PSTRUH S HRÁŠKEM

Ingredience:

  • filety ze pstruha s kůží (à 60 g) 8 ks
  • olivový olej 3 lžičky
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • sójové klíčky 200 g
  • voda 80 ml
  • čerstvá citronová šťáva 1 lžíce
  • rajče, oloupané a nakrájené nadrobno 1 ks
  • hrášek, blanšírovaný 80 g
  • červený grapefruit, nakrájený nadrobno 1/4 ks

Omáčka:

  • hrášek, blanšírovaný 200 g
  • čerstvá bazalka 6 lístků
  • pomerančová šťáva 80 ml
  • olivový olej 1 lžička
  • wasabi prášek 1 lžička
  • sůl a mletý pepř

Postup:

Pstruha zlehka potřete olejem, osolte a opepřete. Položte ho kůží dolů a opékejte 2–3 minuty z každé strany. Několik výhonků odložte stranou na ozdobu, zbylé vsypte do pánve, zalijte vodou a poduste půl minuty až 1 minutu, až jemně zavadnou. Osolte, opepřete a přesypte do misky. Do volné pánve vlijte zbylý olivový olej a citronovou šťávu, přidejte rajče, hrášek a grep a zahřívejte na středním plameni. Zhruba po 1–2 minutách vraťte klíčky, promíchejte a odstavte. Na omáčku rozmixujte hrášek, bazalku, pomerančovou šťávu, olivový olej a prášek wasabi dohladka. Osolte, opepřete a prohřejte. Hráškovou omáčku nalijte na talíře a rozdělte na ni dušené výhonky a rybí filety.

 www.fresh.iprima.cz
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz