KREVETOVÉ TAŠTIČKY WON TON

Ingredience:

  • 300 g malých předvařených krevet, loupaných, nasekaných nadrobno
  • 2 zelené cibulky, nasekané i s natí
  • 2 lžíce bambusových výhonků, nasekaných
  • 1 lžíce ústřicové omáčky (nebo rybí)
  • 1 lžička saké (rýžové víno)
  • 1 lžičky sezamového oleje 
  • 1 vaječný bílek
  • 30 placiček won ton 
  • sójová omáčka k podávání

Postup:

Krevety, cibulku, bambusové výhonky, ústřicovou omáčku, saké, sezamový olej a vaječný bílek smíchejte v míse. Placičku won ton si položte na dlaň, ukazováček druhé ruky namočte do vody a potřete jím okraj placičky tak, aby byl mokrý a začal se lepit. Doprostřed dejte lžičku krevetové náplně a slepte podle obrázku do hvězdice – vždy od rohů ke středu. Nebojte se těsto stisknout. Menších prasklin se bát nemusíte, taštičky se nebudou vařit, ale jen napařovat. Bambusové napařovadlo vyložte bílým pečicím papírem, narovnejte do něj taštičky (případně i do druhého patra) a uzavřete víkem. Do rendlíku jen o trochu většího než napařovák nalijte vodu a přiveďte ji k varu, pak na hrnec nasaďte napařovadlo a napařujte 5 minut. Opakujte se všemi taštičkami. Servírujte se sójovou omáčkou.

 www.apetitonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz