Platýs filet

Novinka
120 Kč 240 Kč 360 Kč 480 Kč 720 Kč 960 Kč od 120 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Platýse je možné osmažit na pánvi, upéci v troubě nebo na grilu. Lze ho také připravit v páře či uvařit v ochuceném vývaru. Jeho bílé maso je jemné a má lahodnou chuť, je také ale velmi křehké, a proto je potřeba s ním zacházet velmi opatrně

Detailní informace

Detailní popis produktu

Základním znakem všech platýsů je široké zploštělé tělo. Postupně se tyto ryby přizpůsobují životu na mořském dně – oči a části lebky se přesunou na horní stranu a platýsi plavou nikoli hřbetem vzhůru jako většina ostatních ryb, ale "slepou" stranou obrácenou ke dnu. Hladká kůže je pokrytá drobnými zaoblenými šupinami. Oční strana je zbarvená dohněda s načervenalými tečkami. Spodní strana je bílá, místy pokrytá tmavými skvrnami. Má oválný tvar těla a dosahuje délky 25–50 cm. Rybáři lovící platýse mohou chytat jen kusy, které dosáhnou délky minimálně 25 cm. Tradiční a nejběžnější návnadou při lovu na prut je červ s kalamárem nebo sleď. Většinou žijí v hloubkách mezi 10 až 200 metry a ve Středozemním a Černém moři v hloubkách až 400 metrů.

Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 301 kJ/72 kcal; tuky 1,1 g; nenasycené mastné kyseliny 0,4 g; sacharidy 0 g; cukry 0 g; bílkoviny 15,4 g; sůl 0,25 g

Doplňkové parametry

Kategorie: KOMPLETNÍ NABÍDKA VÁNOCE
Původ: mořské
Odchyt: lov
Stav: čerstvé
Pořadí: 120
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz