Mořský vlk filet

Pouze u nás Bez kostí Vlastní výroba
1 hodnocení
173,75 Kč 347,50 Kč 521,25 Kč 695 Kč 1 042,50 Kč 1 390 Kč od 173,75 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Mořský vlk má bílé, pevné maso s jemnou chutí. Klasikou je grilování mořského vlka marinovaného v oleji a velmi jednoduché je i dušení v troubě ve vývaru s trochou bílého vína. Zachová se tak výtečné rybí aroma a chuť jemného bílého masa se plně rozvine.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mořský vlk obývá pobřežní vody Středozemního moře, vyskytuje se rovněž v Černém moři a v severovýchodním Atlantiku zhruba od Norska po Senegal. Mořští vlci mění místo pobytu podle sezóny – v zimě nejčastěji žijí ve vodách s hloubkou do 100 m, v létě pak v pobřežních lagunách a ústích řek i hlouběji v řekách. Mladí mořští vlci většinou migrují v hejnech, dospělí jsou spíše samotářští. 

Nenasytní dravci se živí menšími rybkami žijícími v hejnech, měkkýši a drobnými korýši. Loví se do vlečných a volně plujících sítí, ale také na udici. V současnosti podíl lovených mořských vlků na trhu lehce přesahuje 10%, zbylí pocházejí z akvakultury.  Mořský vlk se stal první rybou jiného než losovitého druhu, která se v Evropě dočkala umělého odchovu. K největším světovým producentům patří Řecko, Turecko, Itálie,  Španělsko, Chorvatsko a Egypt. 

Pevné bílé maso s jemnou chutí má málo kostí i kalorií, obsahuje množství proteinů, selenu, vitaminu B6, hořčíku a fosforu.

Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 406 kJ/97 kcal; tuky 2 g; nenasycené mastné kyseliny 0,5 g; sacharidy 0 g; cukry 0 g; bílkoviny 18 g; sůl 0 g

Doplňkové parametry

Kategorie: KOMPLETNÍ NABÍDKA
Původ: mořské
Odchyt: chov
Stav: čerstvé
Pořadí: 080

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz