Mořský vlk filet
Detailní popis produktu
Mořský vlk obývá pobřežní vody Středozemního moře, vyskytuje se rovněž v Černém moři a v severovýchodním Atlantiku zhruba od Norska po Senegal. Mořští vlci mění místo pobytu podle sezóny – v zimě nejčastěji žijí ve vodách s hloubkou do 100 m, v létě pak v pobřežních lagunách a ústích řek i hlouběji v řekách. Mladí mořští vlci většinou migrují v hejnech, dospělí jsou spíše samotářští.
Nenasytní dravci se živí menšími rybkami žijícími v hejnech, měkkýši a drobnými korýši. Loví se do vlečných a volně plujících sítí, ale také na udici. V současnosti podíl lovených mořských vlků na trhu lehce přesahuje 10%, zbylí pocházejí z akvakultury. Mořský vlk se stal první rybou jiného než losovitého druhu, která se v Evropě dočkala umělého odchovu. K největším světovým producentům patří Řecko, Turecko, Itálie, Španělsko, Chorvatsko a Egypt.
Pevné bílé maso s jemnou chutí má málo kostí i kalorií, obsahuje množství proteinů, selenu, vitaminu B6, hořčíku a fosforu.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 406 kJ/97 kcal; tuky 2 g; nenasycené mastné kyseliny 0,5 g; sacharidy 0 g; cukry 0 g; bílkoviny 18 g; sůl 0 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | KOMPLETNÍ NABÍDKA |
---|---|
Původ: | mořské |
Odchyt: | chov |
Stav: | čerstvé |
Pořadí: | 080 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.