Mečoun filet 500 g
Související produkty

Maso okouna má světle růžovou barvu a obsahuje minimum kostí, což je také důvodem, proč je tato ryba velmi oblíbená u dětí. Často se chuť okouna přirovnává i k candátovi. Tato...

Ručně filetovaný losos nejvyšší kvality z oblasti Islandu. Chladnější, často rozbouřené moře dává masu pevnější strukturu s menším obsahem tuku. Opravdová lahůdka. Filetace v...

Maso této dravé ryby je bílé, šťavnaté a velice chutné, má nízký obsah tuku. Velkou filetů je také minimum kostí. Je skvělým zdrojem vitamínu D a B12 a minerálních látek jako je...

Pražma má jemné maso s vynikající chutí, které obsahuje poměrně málo kostí a tuku, zato je bohaté na bílkoviny. Pražma se nejčastěji smaží, griluje nebo peče. Příprava je rychlá...

Treska tmavá má chutné, pevné a velmi aromatické maso. Je vhodná na pečení, vaření, uzení nebo smažení. Je používána do klasického a velice oblíbeného Fish & Chips, kde hraje...

Tuňák je bez diskuzí jednou z nejvyužívanějších ryb v kuchyních restaurací po celém světě. Hlavní roli hraje např. v japonské kuchyni. Nejčastěji je pro tyto účely loven tuňák...

Plachetník, známý také jako kambala, je mořská ryba, která patří do čeledi platýsových. Tato ryba má ploché tělo s olivovým zbarvením a malými očkami. Plachetník je oblíbený pro...
Detailní popis produktu
Mečoun je jediný zástupce čeledi mečounovitých. Jako milovník teplejších vod obývá všechna světová tropická moře i moře mírného pásu s teplými proudy. Ve Středozemním moři bývá jeho rybářská sezona během léta, kdy má období tření. Dá se objevit nízko pod hladinou, ale i v hloubce přes 500 metrů. Patří mezi nejrychlejší tvory v moři, plave rychlostí až 100 km/h. Mečoun nemá příliš rád společnost, pohybuje se sám nebo v malých skupinkách jedinců plujících daleko od sebe. Živí se menšími rybami, které nejdříve omráčí či usmrtí prudkými pohyby svého "meče" a následně sežere. Loví se na udici a nepatří mezi snadné rybářské trofeje. Z hlediska sportovního rybolovu patří do kategorie velkých modrých ryb, na jejichž lov musí turisté například v Chorvatsku získat zvláštní povolení.
Na dochucení můžete použít chilli, česnek, mletý pepř, olivový olej a citronovou šťávu. Ladí také s pistáciemi nebo piniovými oříšky. Přílohou mohou být mořské řasy, zeleninový salát nebo pečivo.
Mečoun je nejen zdrojem kvalitních bílkovin, ale i omega-3 mastných kyselin, vitamínu D, železa a vápník. Jelikož má maso mečouna vyšší obsah rtuti, nedoporučujeme konzumaci těhotným a kojícím ženám a také malým dětem.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 507 kJ/121 kcal; tuky 4,4 g; nenasycené mastné kyseliny 1,22 g; sacharidy 0 g; cukry 0 g; bílkoviny 19,8 g; sůl 0,9 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | OSTATNÍ VELIKOSTI |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Původ: | mořské |
Odchyt: | lov |
Stav: | rozmražené |

Filety sumečka afrického jsou lahodné, šťavnaté, mají vysoký obsah bílkovin a jsou oblíbené i proto, že jsou bez kostí. Maso je tmavě růžové a není cítit typickou rybí vůní....

Maso této oblíbené ryby je aromatické s vyšším obsahem tuku, proto si udržuje svou šťavnatost i při tepelné úpravě. Makrela je vynikající grilovaná, smažená, pečená, uzená nebo...

Mečoun má podobnou strukturu masa jako tuňák, je svalovité a křehké zároveň. Nejlepší úpravou je grilování, které maso nevysuší a vyzdvihne jeho vynikající chuť. Můžeme jej ale...

Losos Keta, známý také jako losos chum, je mořská ryba, která patří do čeledi lososovitých. Tato ryba má štíhlé tělo s modro-stříbřitým zbarvením a bílými skvrnami. Losos Keta...

Mník mořský je ryba s charakteristickým vzhledem a vynikajícím chutí. Má válcovité tělo s hustými šupinami a je obvykle zbarven do šedohněda. Mník mořský je oblíbenou rybou pro...

Treska obecná je známá pro své bílé, vláčné a aromatické maso. Můžete ji obalenou smažit, zapékat se zeleninou, nebo grilovat. Skvěle ji doplní bylinkové omáčky a dipy, citrusy,...

Vlkouš obecný je velká ryba měřící až 1,5 metru s mohutnými zuby. Jeho bílé maso je jemné, pevné a šťavnaté. Před tepelnou úpravou doporučujeme kůži stáhnout.

Platýse je možné osmažit na pánvi, upéci v troubě nebo na grilu. Lze ho také připravit v páře či uvařit v ochuceném vývaru. Jeho bílé maso je jemné a má lahodnou chuť, je také...

Hejk se vyznačuje pevným bílým masem s nízkým obsahem tuku a jemnou chutí. Podobně jako treska se výborně hodí k pečení, grilování či smažení na másle. Lze ji také vydatně...

V Austrálii je okoun barramundi považován za to nejlepší, co moře dokáže nabídnout a je také označován za "krále ryb". Může být připravován na grilu, smažen nebo upraven na...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.