Mečoun filet 2 kg
Související produkty
Pstruh lososovitý je hojně rozšířená sladkovodní ryba, která je známá svou vynikající chutí a charakteristickým oranžovým zbarvením masa. Jeho maso je jemné, šťavnaté a má...
Losos Keta, známý také jako losos chum, je mořská ryba, která patří do čeledi lososovitých. Tato ryba má štíhlé tělo s modro-stříbřitým zbarvením a bílými skvrnami. Losos Keta...
Treska obecná je známá pro své bílé, vláčné a aromatické maso. Můžete ji obalenou smažit, zapékat se zeleninou, nebo grilovat. Skvěle ji doplní bylinkové omáčky a dipy, citrusy,...
Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...
Okouník mořský, známý také jako okoun obecný, je mořská ryba, která patří do čeledi okounovitých. Tato ryba má protáhlé tělo s hnědým zbarvením a výraznými tmavými skvrnami....
Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...
Halibut je bělomasá ryba s vyšším obsahem tuku, díky čemuž je bohatým zdrojem omega 3 mastných kyselin. Nejen že je tato ryba jednou z nejvýživnějších, ale je oblíbená také pro...
Norský losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Při bourání lososů prakticky nevzniká žádný odpad, jelikož hlavy, páteře a...
Vlkouš obecný je velká ryba měřící až 1,5 metru s mohutnými zuby. Jeho bílé maso je jemné, pevné a šťavnaté. Před tepelnou úpravou doporučujeme kůži stáhnout.
Pstruh duhový je sladkovodní ryba, která je známá pro své pestré zbarvení a vynikající chuť.Maso pstruha obsahuje jen malé množství menších kostí, které lze po tepelné úpravě...
Detailní popis produktu
Mečoun je jediný zástupce čeledi mečounovitých. Jako milovník teplejších vod obývá všechna světová tropická moře i moře mírného pásu s teplými proudy. Ve Středozemním moři bývá jeho rybářská sezona během léta, kdy má období tření. Dá se objevit nízko pod hladinou, ale i v hloubce přes 500 metrů. Patří mezi nejrychlejší tvory v moři, plave rychlostí až 100 km/h. Mečoun nemá příliš rád společnost, pohybuje se sám nebo v malých skupinkách jedinců plujících daleko od sebe. Živí se menšími rybami, které nejdříve omráčí či usmrtí prudkými pohyby svého "meče" a následně sežere. Loví se na udici a nepatří mezi snadné rybářské trofeje. Z hlediska sportovního rybolovu patří do kategorie velkých modrých ryb, na jejichž lov musí turisté například v Chorvatsku získat zvláštní povolení.
Na dochucení můžete použít chilli, česnek, mletý pepř, olivový olej a citronovou šťávu. Ladí také s pistáciemi nebo piniovými oříšky. Přílohou mohou být mořské řasy, zeleninový salát nebo pečivo.
Mečoun je nejen zdrojem kvalitních bílkovin, ale i omega-3 mastných kyselin, vitamínu D, železa a vápník. Jelikož má maso mečouna vyšší obsah rtuti, nedoporučujeme konzumaci těhotným a kojícím ženám a také malým dětem.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 507 kJ/121 kcal; tuky 4,4 g; nenasycené mastné kyseliny 1,22 g; sacharidy 0 g; cukry 0 g; bílkoviny 19,8 g; sůl 0,9 g
Doplňkové parametry
| Kategorie: | OSTATNÍ VELIKOSTI |
|---|---|
| Hmotnost: | 2 kg |
| Původ: | mořské |
| Odchyt: | lov |
| Stav: | rozmražené |
Dopřejte si výjimečný chuťový zážitek s precizně nakrájeným tuňákovým carpacciem. Tenké plátky zajišťují dokonalou texturu, která vynikne na každé slavnostní tabuli i při domácí...
Ručně filetovaný losos nejvyšší kvality z oblasti Islandu. Chladnější, často rozbouřené moře dává masu pevnější strukturu s menším obsahem tuku. Opravdová lahůdka. Filetace v...
Maso této delikátní ryby je bílé, pevné a obsahuje jen malé množství tuku. Celé ryby se podávají grilované, dušené nebo se používají do polévek. Někdy se štítníci filetují a pak...
Hejk se vyznačuje pevným bílým masem s nízkým obsahem tuku a jemnou chutí. Podobně jako treska se výborně hodí k pečení, grilování či smažení na másle. Lze ji také vydatně...
Mečoun má podobnou strukturu masa jako tuňák, je svalovité a křehké zároveň. Nejlepší úpravou je grilování, které maso nevysuší a vyzdvihne jeho vynikající chuť. Můžeme jej ale...
Mník mořský je ryba s charakteristickým vzhledem a vynikajícím chutí. Má válcovité tělo s hustými šupinami a je obvykle zbarven do šedohněda. Mník mořský je oblíbenou rybou pro...
Tuňák je bez diskuzí jednou z nejvyužívanějších ryb v kuchyních restaurací po celém světě. Hlavní roli hraje např. v japonské kuchyni. Nejčastěji je pro tyto účely loven tuňák...
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
