Makrela filet 250 g
Související produkty

Mečoun má podobnou strukturu masa jako tuňák, je svalovité a křehké zároveň. Nejlepší úpravou je grilování, které maso nevysuší a vyzdvihne jeho vynikající chuť. Můžeme jej ale...

Halibut je bělomasá ryba s vyšším obsahem tuku, díky čemuž je bohatým zdrojem omega 3 mastných kyselin. Nejen že je tato ryba jednou z nejvýživnějších, ale je oblíbená také pro...

Vlkouš obecný je velká ryba měřící až 1,5 metru s mohutnými zuby. Jeho bílé maso je jemné, pevné a šťavnaté. Před tepelnou úpravou doporučujeme kůži stáhnout.

Treska tmavá má chutné, pevné a velmi aromatické maso. Je vhodná na pečení, vaření, uzení nebo smažení. Je používána do klasického a velice oblíbeného Fish & Chips, kde hraje...

Hejk se vyznačuje pevným bílým masem s nízkým obsahem tuku a jemnou chutí. Podobně jako treska se výborně hodí k pečení, grilování či smažení na másle. Lze ji také vydatně...

Siven alsaský je chuťově tak trochu křížencem mezi pstruhem a lososem, ale má jen ty jejich nejlepší vlastnosti. Lososovi se podobá světle oranžovým zabarvením svaloviny,...

Losos Keta, známý také jako losos chum, je mořská ryba, která patří do čeledi lososovitých. Tato ryba má štíhlé tělo s modro-stříbřitým zbarvením a bílými skvrnami. Losos Keta...

Norský losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Při bourání lososů prakticky nevzniká žádný odpad, jelikož hlavy, páteře a...
Detailní popis produktu
Makrela obecná má domov ve vodách severovýchodního Atlantiku. Vyskytuje se od Norska po Maroko a ve Středozemním i Černém moři. Stejně jako její příbuzní z čeledi makrelovitých má ráda otevřené moře, které brázdí ve velkých hejnech. Nemá vyvinutý plynový měchýř, takže se nemůže volně vznášet a musí se neustále pohybovat. Je velmi rychlá a dokáže překonávat dlouhé vzdálenosti. Má ráda teplejší vodu, zimu proto přečkává ve větších hloubkách, po zbytek roku pobývá kousek pod hladinou. Začátkem léta přichází období tření, kdy se vydává blíže k pobřeží.Když dobře nakrmenou makrelu ulovíte na podzim, může její maso obsahovat až o 30% více tuku, než je pro ni běžné. Standardně obsahuje zhruba 3 % tuku. Patří mezi dravé ryby, živí se živočišným planktonem, šproty a malými rybami. Svou potravu loví drobnými zoubky.
Makrela má sama o sobě výraznou chuť, proto není třeba ji moc kořenit. Doporučujeme kombinovat maximálně se dvěma druhy koření. Její chuť skvěle doplní česnek, jablka, víno, silnější druhy pepře, cibule nebo chilli.
Díky tučnosti masa je makrela bohatá na omega-3 mastné kyseliny. Její maso obsahuje také vitamíny A, B a D a je skvělým zdrojem přírodního jódu.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 809 kJ/193 kcal; tuky 13,17 g; nenasycené mastné kyseliny 6,22 g; sacharidy 0,03 g; cukry 0 g; bílkoviny 18,71 g; sůl 0,21 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | FILETY |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Původ: | mořské |
Odchyt: | lov |
Stav: | čerstvé |
Pořadí: | 108 |
Položka byla vyprodána… |

Halibut je bělomasá ryba s vyšším obsahem tuku, díky čemuž je bohatým zdrojem omega 3 mastných kyselin. Nejen že je tato ryba jednou z nejvýživnějších, ale je oblíbená také pro...

Tuňák je bez diskuzí jednou z nejvyužívanějších ryb v kuchyních restaurací po celém světě. Hlavní roli hraje např. v japonské kuchyni. Nejčastěji je pro tyto účely loven tuňák...

Okouník mořský, známý také jako okoun obecný, je mořská ryba, která patří do čeledi okounovitých. Tato ryba má protáhlé tělo s hnědým zbarvením a výraznými tmavými skvrnami....

Maso okouna má světle růžovou barvu a obsahuje minimum kostí, což je také důvodem, proč je tato ryba velmi oblíbená u dětí. Často se chuť okouna přirovnává i k candátovi. Tato...

Filety sumečka afrického jsou lahodné, šťavnaté, mají vysoký obsah bílkovin a jsou oblíbené i proto, že jsou bez kostí. Maso je tmavě růžové a není cítit typickou rybí vůní....

Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...

Ručně filetovaný losos nejvyšší kvality z oblasti Islandu. Chladnější, často rozbouřené moře dává masu pevnější strukturu s menším obsahem tuku. Opravdová lahůdka. Filetace v...

Maso této dravé ryby je bílé, šťavnaté a velice chutné, má nízký obsah tuku. Velkou filetů je také minimum kostí. Je skvělým zdrojem vitamínu D a B12 a minerálních látek jako je...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.