Makrela filet 1 kg
Související produkty

Mečoun má podobnou strukturu masa jako tuňák, je svalovité a křehké zároveň. Nejlepší úpravou je grilování, které maso nevysuší a vyzdvihne jeho vynikající chuť. Můžeme jej ale...

Dopřejte si výjimečný chuťový zážitek s precizně nakrájeným tuňákovým carpacciem. Tenké plátky zajišťují dokonalou texturu, která vynikne na každé slavnostní tabuli i při domácí...

Losos Keta, známý také jako losos chum, je mořská ryba, která patří do čeledi lososovitých. Tato ryba má štíhlé tělo s modro-stříbřitým zbarvením a bílými skvrnami. Losos Keta...

Pstruh lososovitý je hojně rozšířená sladkovodní ryba, která je známá svou vynikající chutí a charakteristickým oranžovým zbarvením masa. Jeho maso je jemné, šťavnaté a má...

Tuňák je bez diskuzí jednou z nejvyužívanějších ryb v kuchyních restaurací po celém světě. Hlavní roli hraje např. v japonské kuchyni. Nejčastěji je pro tyto účely loven tuňák...

Pstruh duhový je sladkovodní ryba, která je známá pro své pestré zbarvení a vynikající chuť.Maso pstruha obsahuje jen malé množství menších kostí, které lze po tepelné úpravě...

Hejk se vyznačuje pevným bílým masem s nízkým obsahem tuku a jemnou chutí. Podobně jako treska se výborně hodí k pečení, grilování či smažení na másle. Lze ji také vydatně...

Pražma má jemné maso s vynikající chutí, které obsahuje poměrně málo kostí a tuku, zato je bohaté na bílkoviny. Pražma se nejčastěji smaží, griluje nebo peče. Příprava je rychlá...
Detailní popis produktu
Makrela obecná má domov ve vodách severovýchodního Atlantiku. Vyskytuje se od Norska po Maroko a ve Středozemním i Černém moři. Stejně jako její příbuzní z čeledi makrelovitých má ráda otevřené moře, které brázdí ve velkých hejnech. Nemá vyvinutý plynový měchýř, takže se nemůže volně vznášet a musí se neustále pohybovat. Je velmi rychlá a dokáže překonávat dlouhé vzdálenosti. Má ráda teplejší vodu, zimu proto přečkává ve větších hloubkách, po zbytek roku pobývá kousek pod hladinou. Začátkem léta přichází období tření, kdy se vydává blíže k pobřeží.Když dobře nakrmenou makrelu ulovíte na podzim, může její maso obsahovat až o 30% více tuku, než je pro ni běžné. Standardně obsahuje zhruba 3 % tuku. Patří mezi dravé ryby, živí se živočišným planktonem, šproty a malými rybami. Svou potravu loví drobnými zoubky.
Makrela má sama o sobě výraznou chuť, proto není třeba ji moc kořenit. Doporučujeme kombinovat maximálně se dvěma druhy koření. Její chuť skvěle doplní česnek, jablka, víno, silnější druhy pepře, cibule nebo chilli.
Díky tučnosti masa je makrela bohatá na omega-3 mastné kyseliny. Její maso obsahuje také vitamíny A, B a D a je skvělým zdrojem přírodního jódu.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 809 kJ/193 kcal; tuky 13,17 g; nenasycené mastné kyseliny 6,22 g; sacharidy 0,03 g; cukry 0 g; bílkoviny 18,71 g; sůl 0,21 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | OSTATNÍ VELIKOSTI |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Původ: | mořské |
Odchyt: | lov |
Stav: | čerstvé |
Položka byla vyprodána… |

Halibut je bělomasá ryba s vyšším obsahem tuku, díky čemuž je bohatým zdrojem omega 3 mastných kyselin. Nejen že je tato ryba jednou z nejvýživnějších, ale je oblíbená také pro...

Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...

Maso této oblíbené ryby je aromatické s vyšším obsahem tuku, proto si udržuje svou šťavnatost i při tepelné úpravě. Makrela je vynikající grilovaná, smažená, pečená, uzená nebo...

Filety sumečka afrického jsou lahodné, šťavnaté, mají vysoký obsah bílkovin a jsou oblíbené i proto, že jsou bez kostí. Maso je tmavě růžové a není cítit typickou rybí vůní....

Maso této delikátní ryby je bílé, pevné a obsahuje jen malé množství tuku. Celé ryby se podávají grilované, dušené nebo se používají do polévek. Někdy se štítníci filetují a pak...

Mník mořský je ryba s charakteristickým vzhledem a vynikajícím chutí. Má válcovité tělo s hustými šupinami a je obvykle zbarven do šedohněda. Mník mořský je oblíbenou rybou pro...

Plachetník, známý také jako kambala, je mořská ryba, která patří do čeledi platýsových. Tato ryba má ploché tělo s olivovým zbarvením a malými očkami. Plachetník je oblíbený pro...

Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...

Tilápie je oblíbená pro své pevné maso, které neobsahuje žádné kosti, což z ní dělá oblíbenou pochoutku i u těch nejmenších strávníků. Její chuť není příliš výrazná, proto...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.