Losos Norsko filet 2 kg
Související produkty
Mečoun má podobnou strukturu masa jako tuňák, je svalovité a křehké zároveň. Nejlepší úpravou je grilování, které maso nevysuší a vyzdvihne jeho vynikající chuť. Můžeme jej ale...
Maso této delikátní ryby je bílé, pevné a obsahuje jen malé množství tuku. Celé ryby se podávají grilované, dušené nebo se používají do polévek. Někdy se štítníci filetují a pak...
Mořský vlk má bílé, pevné maso s jemnou chutí. Klasikou je grilování mořského vlka marinovaného v oleji a velmi jednoduché je i dušení v troubě ve vývaru s trochou bílého vína....
Maso této dravé ryby je bílé, šťavnaté a velice chutné, má nízký obsah tuku. Velkou filetů je také minimum kostí. Je skvělým zdrojem vitamínu D a B12 a minerálních látek jako je...
Dopřejte si výjimečný chuťový zážitek s precizně nakrájeným tuňákovým carpacciem. Tenké plátky zajišťují dokonalou texturu, která vynikne na každé slavnostní tabuli i při domácí...
Filety sumečka afrického jsou lahodné, šťavnaté, mají vysoký obsah bílkovin a jsou oblíbené i proto, že jsou bez kostí. Maso je tmavě růžové a není cítit typickou rybí vůní....
Treska tmavá má chutné, pevné a velmi aromatické maso. Je vhodná na pečení, vaření, uzení nebo smažení. Je používána do klasického a velice oblíbeného Fish & Chips, kde hraje...
Treska obecná je známá pro své bílé, vláčné a aromatické maso. Můžete ji obalenou smažit, zapékat se zeleninou, nebo grilovat. Skvěle ji doplní bylinkové omáčky a dipy, citrusy,...
Platýse je možné osmažit na pánvi, upéci v troubě nebo na grilu. Lze ho také připravit v páře či uvařit v ochuceném vývaru. Jeho bílé maso je jemné a má lahodnou chuť, je také...
Siven alsaský je chuťově tak trochu křížencem mezi pstruhem a lososem, ale má jen ty jejich nejlepší vlastnosti. Lososovi se podobá světle oranžovým zabarvením svaloviny,...
Detailní popis produktu
Prostředí, ve kterém lososi vyrůstají, zásadně ovlivňuje jejich zdraví a kvalitu masa. Farmy těchto lososů se nacházejí v odlehlé části, vzdálené od nepříznivých vlivů, kde neustále proudí čerstvá neznečištěná voda. Mořské proudy z farem také odplavují nečistoty a spolu s rybami z čeledi hranáčovitých odstraňují usazeniny na mořském dně. Lososí farmy se tak zbavují škodlivin zcela přirozeným způsobem bez užití chemických prostředků. Nejvyšší standardy jsou přitom dodržovány jak v prostorných klecích, kde žijí dospělé ryby, tak v líhních, ve kterých díky panensky čistým vodám mladí lososi výjimečně prospívají.
Podmínky na farmě odráží přirozené prostředí ryb tak věrně, jak je to jen možné. Nízká hustota ryb v klecích je velmi přísně dodržována, protože dostatek pohybu a život v prostředí bez stresu je jedním z pilířů udržitelného přístupu k přírodě, který je zásadní pro zdraví lososů, od kterého se odvíjí kvalita a chuť jejich masa.
Lososi jsou vynikajícím zdrojem omega-3 mastných kyselin, které mají příznivý vliv na funkci srdce, fungování mozku a působí jako prevence proti zánětům v těle. Losos je také bohatý na vitamíny B12 a D, které jsou nezbytné pro zdraví kostí a nervového systému.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 644 kJ/154 kcal; tuky 7,8 g; nenasycené mastné kyseliny 0,22 g; sacharidy 0 g; cukry 0 g; bílkoviny 20 g; sůl 0,15 g
Doplňkové parametry
| Kategorie: | OSTATNÍ VELIKOSTI |
|---|---|
| Hmotnost: | 2 kg |
| Původ: | mořské |
| Odchyt: | chov |
| Stav: | čerstvé |
Ručně filetovaný losos nejvyšší kvality z oblasti Islandu. Chladnější, často rozbouřené moře dává masu pevnější strukturu s menším obsahem tuku. Opravdová lahůdka. Filetace v...
Maso této oblíbené ryby je aromatické s vyšším obsahem tuku, proto si udržuje svou šťavnatost i při tepelné úpravě. Makrela je vynikající grilovaná, smažená, pečená, uzená nebo...
Treska tmavá má chutné, pevné a velmi aromatické maso. Je vhodná na pečení, vaření, uzení nebo smažení. Je používána do klasického a velice oblíbeného Fish & Chips, kde hraje...
Tuňák je bez diskuzí jednou z nejvyužívanějších ryb v kuchyních restaurací po celém světě. Hlavní roli hraje např. v japonské kuchyni. Nejčastěji je pro tyto účely loven tuňák...
Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...
Mník mořský je ryba s charakteristickým vzhledem a vynikajícím chutí. Má válcovité tělo s hustými šupinami a je obvykle zbarven do šedohněda. Mník mořský je oblíbenou rybou pro...
Losos Keta, známý také jako losos chum, je mořská ryba, která patří do čeledi lososovitých. Tato ryba má štíhlé tělo s modro-stříbřitým zbarvením a bílými skvrnami. Losos Keta...
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
