Losos Norsko filet 1,5 kg
Související produkty
Losos Keta, známý také jako losos chum, je mořská ryba, která patří do čeledi lososovitých. Tato ryba má štíhlé tělo s modro-stříbřitým zbarvením a bílými skvrnami. Losos Keta...
Treska obecná je známá pro své bílé, vláčné a aromatické maso. Můžete ji obalenou smažit, zapékat se zeleninou, nebo grilovat. Skvěle ji doplní bylinkové omáčky a dipy, citrusy,...
Dopřejte si výjimečný chuťový zážitek s precizně nakrájeným tuňákovým carpacciem. Tenké plátky zajišťují dokonalou texturu, která vynikne na každé slavnostní tabuli i při domácí...
Tuňák je bez diskuzí jednou z nejvyužívanějších ryb v kuchyních restaurací po celém světě. Hlavní roli hraje např. v japonské kuchyni. Nejčastěji je pro tyto účely loven tuňák...
Maso této oblíbené ryby je aromatické s vyšším obsahem tuku, proto si udržuje svou šťavnatost i při tepelné úpravě. Makrela je vynikající grilovaná, smažená, pečená, uzená nebo...
Treska tmavá má chutné, pevné a velmi aromatické maso. Je vhodná na pečení, vaření, uzení nebo smažení. Je používána do klasického a velice oblíbeného Fish & Chips, kde hraje...
Maso okouna má světle růžovou barvu a obsahuje minimum kostí, což je také důvodem, proč je tato ryba velmi oblíbená u dětí. Často se chuť okouna přirovnává i k candátovi. Tato...
Dopřejte si dokonalý gastronomický zážitek s lososem sashimi – nejkvalitnější hřbetní částí ručně filetovaného čerstvého lososa bez kostí a kůže. Tento vysoce ceněný kus se...
Vlkouš obecný je velká ryba měřící až 1,5 metru s mohutnými zuby. Jeho bílé maso je jemné, pevné a šťavnaté. Před tepelnou úpravou doporučujeme kůži stáhnout.
Detailní popis produktu
Prostředí, ve kterém lososi vyrůstají, zásadně ovlivňuje jejich zdraví a kvalitu masa. Farmy těchto lososů se nacházejí v odlehlé části, vzdálené od nepříznivých vlivů, kde neustále proudí čerstvá neznečištěná voda. Mořské proudy z farem také odplavují nečistoty a spolu s rybami z čeledi hranáčovitých odstraňují usazeniny na mořském dně. Lososí farmy se tak zbavují škodlivin zcela přirozeným způsobem bez užití chemických prostředků. Nejvyšší standardy jsou přitom dodržovány jak v prostorných klecích, kde žijí dospělé ryby, tak v líhních, ve kterých díky panensky čistým vodám mladí lososi výjimečně prospívají.
Podmínky na farmě odráží přirozené prostředí ryb tak věrně, jak je to jen možné. Nízká hustota ryb v klecích je velmi přísně dodržována, protože dostatek pohybu a život v prostředí bez stresu je jedním z pilířů udržitelného přístupu k přírodě, který je zásadní pro zdraví lososů, od kterého se odvíjí kvalita a chuť jejich masa.
Lososi jsou vynikajícím zdrojem omega-3 mastných kyselin, které mají příznivý vliv na funkci srdce, fungování mozku a působí jako prevence proti zánětům v těle. Losos je také bohatý na vitamíny B12 a D, které jsou nezbytné pro zdraví kostí a nervového systému.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 644 kJ/154 kcal; tuky 7,8 g; nenasycené mastné kyseliny 0,22 g; sacharidy 0 g; cukry 0 g; bílkoviny 20 g; sůl 0,15 g
Doplňkové parametry
| Kategorie: | OSTATNÍ VELIKOSTI |
|---|---|
| Hmotnost: | 1.5 kg |
| Původ: | mořské |
| Odchyt: | chov |
| Stav: | čerstvé |
Halibut je bělomasá ryba s vyšším obsahem tuku, díky čemuž je bohatým zdrojem omega 3 mastných kyselin. Nejen že je tato ryba jednou z nejvýživnějších, ale je oblíbená také pro...
Tilápie je oblíbená pro své pevné maso, které neobsahuje žádné kosti, což z ní dělá oblíbenou pochoutku i u těch nejmenších strávníků. Její chuť není příliš výrazná, proto...
Mečoun má podobnou strukturu masa jako tuňák, je svalovité a křehké zároveň. Nejlepší úpravou je grilování, které maso nevysuší a vyzdvihne jeho vynikající chuť. Můžeme jej ale...
Pražma má jemné maso s vynikající chutí, které obsahuje poměrně málo kostí a tuku, zato je bohaté na bílkoviny. Pražma se nejčastěji smaží, griluje nebo peče. Příprava je rychlá...
Platýse je možné osmažit na pánvi, upéci v troubě nebo na grilu. Lze ho také připravit v páře či uvařit v ochuceném vývaru. Jeho bílé maso je jemné a má lahodnou chuť, je také...
Norský losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Při bourání lososů prakticky nevzniká žádný odpad, jelikož hlavy, páteře a...
V Austrálii je okoun barramundi považován za to nejlepší, co moře dokáže nabídnout a je také označován za "krále ryb". Může být připravován na grilu, smažen nebo upraven na...
Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...
Maso této delikátní ryby je bílé, pevné a obsahuje jen malé množství tuku. Celé ryby se podávají grilované, dušené nebo se používají do polévek. Někdy se štítníci filetují a pak...
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
