Losos filet bez kůže 2 kg
Související produkty
Plachetník, známý také jako kambala, je mořská ryba, která patří do čeledi platýsových. Tato ryba má ploché tělo s olivovým zbarvením a malými očkami. Plachetník je oblíbený pro...
Treska tmavá má chutné, pevné a velmi aromatické maso. Je vhodná na pečení, vaření, uzení nebo smažení. Je používána do klasického a velice oblíbeného Fish & Chips, kde hraje...
Treska tmavá má chutné, pevné a velmi aromatické maso. Je vhodná na pečení, vaření, uzení nebo smažení. Je používána do klasického a velice oblíbeného Fish & Chips, kde hraje...
Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...
Mník mořský je ryba s charakteristickým vzhledem a vynikajícím chutí. Má válcovité tělo s hustými šupinami a je obvykle zbarven do šedohněda. Mník mořský je oblíbenou rybou pro...
Norský losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Při bourání lososů prakticky nevzniká žádný odpad, jelikož hlavy, páteře a...
Maso této delikátní ryby je bílé, pevné a obsahuje jen malé množství tuku. Celé ryby se podávají grilované, dušené nebo se používají do polévek. Někdy se štítníci filetují a pak...
Maso této oblíbené ryby je aromatické s vyšším obsahem tuku, proto si udržuje svou šťavnatost i při tepelné úpravě. Makrela je vynikající grilovaná, smažená, pečená, uzená nebo...
Detailní popis produktu
Prostředí, ve kterém lososi vyrůstají, zásadně ovlivňuje jejich zdraví a kvalitu masa. Farmy těchto lososů se nacházejí v odlehlé části, vzdálené od nepříznivých vlivů, kde neustále proudí čerstvá neznečištěná voda. Mořské proudy z farem také odplavují nečistoty a spolu s rybami z čeledi hranáčovitých odstraňují usazeniny na mořském dně. Lososí farmy se tak zbavují škodlivin zcela přirozeným způsobem bez užití chemických prostředků. Nejvyšší standardy jsou přitom dodržovány jak v prostorných klecích, kde žijí dospělé ryby, tak v líhních, ve kterých díky panensky čistým vodám mladí lososi výjimečně prospívají.
Podmínky na farmě odráží přirozené prostředí ryb tak věrně, jak je to jen možné. Nízká hustota ryb v klecích je velmi přísně dodržována, protože dostatek pohybu a život v prostředí bez stresu je jedním z pilířů udržitelného přístupu k přírodě, který je zásadní pro zdraví lososů, od kterého se odvíjí kvalita a chuť jejich masa.
Lososi jsou vynikajícím zdrojem omega-3 mastných kyselin, které mají příznivý vliv na funkci srdce, fungování mozku a působí jako prevence proti zánětům v těle. Losos je také bohatý na vitamíny B12 a D, které jsou nezbytné pro zdraví kostí a nervového systému.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 644 kJ/154 kcal; tuky 7,8 g; nenasycené mastné kyseliny 0,22 g; sacharidy 0 g; cukry 0 g; bílkoviny 20 g; sůl 0,15 g
Doplňkové parametry
| Kategorie: | OSTATNÍ VELIKOSTI |
|---|---|
| Hmotnost: | 2 kg |
| Původ: | mořské |
| Odchyt: | chov |
| Stav: | čerstvé |
Losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Můžete ho grilovat, smažit, vařit na páře nebo péct v troubě. Skvělý je ale i syrový...
Ručně filetovaný losos nejvyšší kvality z oblasti Islandu. Chladnější, často rozbouřené moře dává masu pevnější strukturu s menším obsahem tuku. Opravdová lahůdka. Filetace v...
Vlkouš obecný je velká ryba měřící až 1,5 metru s mohutnými zuby. Jeho bílé maso je jemné, pevné a šťavnaté. Před tepelnou úpravou doporučujeme kůži stáhnout.
Halibut je bělomasá ryba s vyšším obsahem tuku, díky čemuž je bohatým zdrojem omega 3 mastných kyselin. Nejen že je tato ryba jednou z nejvýživnějších, ale je oblíbená také pro...
Halibut je bělomasá ryba s vyšším obsahem tuku, díky čemuž je bohatým zdrojem omega 3 mastných kyselin. Nejen že je tato ryba jednou z nejvýživnějších, ale je oblíbená také pro...
Pražma má jemné maso s vynikající chutí, které obsahuje poměrně málo kostí a tuku, zato je bohaté na bílkoviny. Pražma se nejčastěji smaží, griluje nebo peče. Příprava je rychlá...
Okouník mořský, známý také jako okoun obecný, je mořská ryba, která patří do čeledi okounovitých. Tato ryba má protáhlé tělo s hnědým zbarvením a výraznými tmavými skvrnami....
Tilápie je oblíbená pro své pevné maso, které neobsahuje žádné kosti, což z ní dělá oblíbenou pochoutku i u těch nejmenších strávníků. Její chuť není příliš výrazná, proto...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
