Barramundi filet 500 g
Související produkty

Platýse je možné osmažit na pánvi, upéci v troubě nebo na grilu. Lze ho také připravit v páře či uvařit v ochuceném vývaru. Jeho bílé maso je jemné a má lahodnou chuť, je také...

Okouník mořský, známý také jako okoun obecný, je mořská ryba, která patří do čeledi okounovitých. Tato ryba má protáhlé tělo s hnědým zbarvením a výraznými tmavými skvrnami....

Pstruh duhový je sladkovodní ryba, která je známá pro své pestré zbarvení a vynikající chuť.Maso pstruha obsahuje jen malé množství menších kostí, které lze po tepelné úpravě...

Tilápie je oblíbená pro své pevné maso, které neobsahuje žádné kosti, což z ní dělá oblíbenou pochoutku i u těch nejmenších strávníků. Její chuť není příliš výrazná, proto...

Halibut je bělomasá ryba s vyšším obsahem tuku, díky čemuž je bohatým zdrojem omega 3 mastných kyselin. Nejen že je tato ryba jednou z nejvýživnějších, ale je oblíbená také pro...

Maso této oblíbené ryby je aromatické s vyšším obsahem tuku, proto si udržuje svou šťavnatost i při tepelné úpravě. Makrela je vynikající grilovaná, smažená, pečená, uzená nebo...

Dopřejte si výjimečný chuťový zážitek s precizně nakrájeným tuňákovým carpacciem. Tenké plátky zajišťují dokonalou texturu, která vynikne na každé slavnostní tabuli i při domácí...

Tuňák je bez diskuzí jednou z nejvyužívanějších ryb v kuchyních restaurací po celém světě. Hlavní roli hraje např. v japonské kuchyni. Nejčastěji je pro tyto účely loven tuňák...

Maso této delikátní ryby je bílé, pevné a obsahuje jen malé množství tuku. Celé ryby se podávají grilované, dušené nebo se používají do polévek. Někdy se štítníci filetují a pak...
Detailní popis produktu
Filety této okounovité ryby si svou chutí zamiluje nejeden milovník ryb. Původ názvu této ryby vychází z australského domorodého jazyka a v překladu znamená "velká říční ryba". Přirozeně se vyskytuje v severní Austrálii a v Indo-Pacifické oblasti. Žije v teplých mořích poblíž ústí řek a libuje si v mangrovovém pobřeží, kde je mnoho bahna. Charakteristickými znaky této ryby jsou červené oči, šedivý hřbet a stříbrné břicho - tyto fyzické znaky se ale mohou lišit.
Zajímavostí je, že okouni barramundi jsou hermafrodité. V prvních letech života jsou samci a ve věku tří až čtyřech let pohlavně dozrávají. O rok až dva později podstoupí tato ryba změnu pohlaví. Velikost ryby je většinou spolehlivým indikátorem jeho pohlaví, menší okouni barramundi většinou zůstávají samci a u větších ryb je pravděpodobnější, že se jedná o samice.
Barramundi je také oblíbenou rybou pro sportovní rybolov, protože je silný a bojovný. Pro rybáře je chytání této ryby zážitkem, který je často spojován s adrenalinem a dobrodružstvím.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 385 kJ/92 kcal; tuky 1,5 g; nenasycené mastné kyseliny 0,47 g; sacharidy 0 g; cukry 0 g; bílkoviny 19,32 g; sůl 0 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | OSTATNÍ VELIKOSTI |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Původ: | mořské |
Odchyt: | lov |
Stav: | rozmražené |
Položka byla vyprodána… |

Plachetník, známý také jako kambala, je mořská ryba, která patří do čeledi platýsových. Tato ryba má ploché tělo s olivovým zbarvením a malými očkami. Plachetník je oblíbený pro...

Pstruh lososovitý je hojně rozšířená sladkovodní ryba, která je známá svou vynikající chutí a charakteristickým oranžovým zbarvením masa. Jeho maso je jemné, šťavnaté a má...

Mník mořský je ryba s charakteristickým vzhledem a vynikajícím chutí. Má válcovité tělo s hustými šupinami a je obvykle zbarven do šedohněda. Mník mořský je oblíbenou rybou pro...

Maso okouna má světle růžovou barvu a obsahuje minimum kostí, což je také důvodem, proč je tato ryba velmi oblíbená u dětí. Často se chuť okouna přirovnává i k candátovi. Tato...

Mečoun má podobnou strukturu masa jako tuňák, je svalovité a křehké zároveň. Nejlepší úpravou je grilování, které maso nevysuší a vyzdvihne jeho vynikající chuť. Můžeme jej ale...

Norský losos je snad nejznámější mořskou rybou, která je oblíbená pro své chutné a kvalitní maso. Při bourání lososů prakticky nevzniká žádný odpad, jelikož hlavy, páteře a...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.